Meny

Savnet 13-åring kom til rette

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 13 år gammel jente som gikk seg bort i fjellet i Trysil tirsdag tok seg fram til en hytte og kom til rette mer enn åtte timer etter at hun ble savnet.

Jenta ble meldt savnet ved 15.45-tiden tirsdag etter at hun gikk seg bort ved Eltdalen i Trysil.

– Ved 00.20-tiden ble det varslet fra folk i en hytte at jenta hadde tatt seg fram til dem. Hun var sliten og fryktelig sulten. Hun fortalte at hun har gått hele tiden, sier operasjonsleder Hans Engh i Hedmark politidistrikt til NTB.

Jenta hadde vært på tur med sin far og en eldre søster da hun på et tidspunkt ville gå tilbake til hytta på egen hånd. Klokka var da mellom 13 og 14. Men da far og søster kom tilbake til hytta, var hun ikke der.

Ikke mindre enn 20 snøskuterpatruljer, to helikoptre, to hundeekvipasjer og flere titalls frivillige og politifolk deltok i leteaksjonen etter jenta, og ytterligere styrker med frivillige var klare til å gå ut i terrenget da jenta kom til rette. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus