Jerusalem Post innrømmer å ha blitt lurt av norsk kilde

Skjermdump av nettutgaven til The Jerusalem Post.
Skjermdump av nettutgaven til The Jerusalem Post.

<pDen israelske avisa Jerusalem Post innrømmer at den ble lurt av en norsk mann med falsk identitet som hevdet at han opplevde det som svært vanskelig å være jøde i Norge.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen oppga at han het David Weiss og utga seg for å være kaptein i Forsvaret. Han var en av kildene som Jerusalem Post bygget sine artikler om antisemittisme i Norge på i slutten av mars.

Nå innrømmer avisen at den ikke burde ha trodd på mannens uttalelser.

Avisen har tidligere måttet trekke en historie om at finansminister Kristin Halvorsen (SV) skal ha ropt «Død over jødene» under en demonstrasjon i januar.

Det var Dagbladet som avslørte at «David Weiss» bruker falsk identitet og at han ikke har noen tilknytning til Forsvaret.

Før dette kom fram, lurte mannen både BBC og Aftenposten.

Han er tidligere dømt for bedrageri både i 1998, 2001 og 2005, skriver Dagbladet og VG tirsdag.

Blant annet har han hentet ut mobiltelefoner for 30.000 kroner som han ville skulle faktureres Forsvarsdepartementet, og han har lurt folk til å betale for elektriske artikler de aldri fikk.

Jerusalem Post skriver nå at norske jøder har tatt kontakt med avisen for å fortelle at jøder i Norge stort sett har det bra. Norske jøder er en akseptert og respektert del av landet, sier de til avisen. Samtidig nevner de at det av og til oppstår episoder der det å være jødisk oppleves som konfliktfylt og negativt. (©NTB)

Personvernpolicy