Meny

Fikk ikke plass i Oslo

Skuespiller utkledd som Knut Hamsun under åpningen av Hamsun-jubileet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Byådsleder Erling Lae i Oslo avblåser jakten på en plass til Hamsun.

- Jeg håpet i det minste at Oslo ville kalle opp en gate eller plass etter en av Hamsuns romaner eller figurer. Jeg synes det er trist at man ikke klarer å få dette til i jubileumsåret, sier leder av Hamsunåret 2009 Vigdis Moe Skarsrstein til Dagsavisen.

150 år etter sin fødsel er forfatter Knut Hamsun fremdeles en kontroversiell skikkelse. Nå har byrådsleder i Oslo Erling Lae gitt opp å finne en plass til ham.

I fjor sommer ble forslaget om å kalle opp en plass eller gate etter Hamsun nedstemt av Oslo bystyre. Som et kompromiss ble man enige om at bydelene i Oslo skulle få komme med navneforslag til steder oppkalt etter titler eller romanfigurer fra Hamsuns bøker.

Det har vist seg at ingen av bydelene er interessert i dette. Grünerløkka er positive til en «Hamsuns-gate», men ønsker ikke å kompromisse forhold til navnet, skriver Dagsavisen.

Erling Lae åpner for at saken kan tas opp igjen senere.

- Det utvikles helt nye bydeler i Oslo som vil trenge nye gatenavn. Kanskje er avstanden til krigen tilstrekkelig stor om ti års tid, sier han.

Leder for Hamsunselskapet Christian Schütler beskylder nå Oslo-politikerne for å være feige.

- Det er ikke tvil om at det fortsatt ligger mye sprengstoff i krigen og okkupasjonen. Men istedet for å dysse dette ned eller utsette avgjørelsen til neste generasjon, må noen snart våge å ta tak i tematikken, sier Schütler.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus