Fikk ikke plass i Oslo

Skuespiller utkledd som Knut Hamsun under åpningen av Hamsun-jubileet.
Skuespiller utkledd som Knut Hamsun under åpningen av Hamsun-jubileet.

<pByådsleder Erling Lae i Oslo avblåser jakten på en plass til Hamsun.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg håpet i det minste at Oslo ville kalle opp en gate eller plass etter en av Hamsuns romaner eller figurer. Jeg synes det er trist at man ikke klarer å få dette til i jubileumsåret, sier leder av Hamsunåret 2009 Vigdis Moe Skarsrstein til Dagsavisen.

150 år etter sin fødsel er forfatter Knut Hamsun fremdeles en kontroversiell skikkelse. Nå har byrådsleder i Oslo Erling Lae gitt opp å finne en plass til ham.

I fjor sommer ble forslaget om å kalle opp en plass eller gate etter Hamsun nedstemt av Oslo bystyre. Som et kompromiss ble man enige om at bydelene i Oslo skulle få komme med navneforslag til steder oppkalt etter titler eller romanfigurer fra Hamsuns bøker.

Det har vist seg at ingen av bydelene er interessert i dette. Grünerløkka er positive til en «Hamsuns-gate», men ønsker ikke å kompromisse forhold til navnet, skriver Dagsavisen.

Erling Lae åpner for at saken kan tas opp igjen senere.

- Det utvikles helt nye bydeler i Oslo som vil trenge nye gatenavn. Kanskje er avstanden til krigen tilstrekkelig stor om ti års tid, sier han.

Leder for Hamsunselskapet Christian Schütler beskylder nå Oslo-politikerne for å være feige.

- Det er ikke tvil om at det fortsatt ligger mye sprengstoff i krigen og okkupasjonen. Men istedet for å dysse dette ned eller utsette avgjørelsen til neste generasjon, må noen snart våge å ta tak i tematikken, sier Schütler.

Personvernpolicy