Tror ikke savnet åtteåring er i live

En åtte år gammel gutt har gått gjennom en råk i Nitelva i Rælingen på Romerike. En omfattende redningsaksjon er satt i gang. <br>Foto: Lise Åserud / SCANPIX
En åtte år gammel gutt har gått gjennom en råk i Nitelva i Rælingen på Romerike. En omfattende redningsaksjon er satt i gang.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX

<pLetingen etter den åtte år gamle gutten som gikk gjennom isen i Nitelva i Rælingen, ble innstilt mandag kveld.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi gjenopptar søk etter antatt omkommet person tirsdag morgen, sier stabssjef Hans Holmgrunn i Romerike politidistrikt til NTB. Han sier den store redningsaksjonen er avblåst fordi det ikke lenger er håp om å finne gutten i live.

Holmgrunn sier politiet har et klart bilde av hva som har skjedd og at de pårørende er tatt hånd om på beste måte, men noe håp om å finne gutten i live har man ikke.

Kamerat funnet

Store styrker ble satt inn i letingen da den åtte år gamle gutten ved 11-tiden mandag gikk gjennom en råk i Nitelva i Rælingen på Romerike. En kamerat ble kort etter funnet i god behold i nærheten.

De to skal ha lekt på isen da den ene gikk igjennom og forsvant. Den savnede guttens kamerat ble straks tatt hånd om og den savnede guttens foreldre varslet slik at de var til stede under letingen.

Store ressurser

Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) fikk melding om at et barn hadde gått gjennom isen klokka 11.20. Det var beboere i området som meldte fra. Både dykkere, folk i gummibåter og et helikopter ble satt inn i letingen, men det ble ikke funnet spor etter den savnede gutten.

Folk fra det lokale brannvesenet og kolleger fra Oslo deltok i letingen og redningshelikopter ble rekvirert fra Rygge. Det er sterk strøm i elva og isflak driver nedover, noe som gjorde det vanskelig å lete.

Like nord for ulykkesstedet kommer elva Leira inn i Nitelva, noe som fører til ekstra stor vannføring. (©NTB)

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy