Hver tiende nordmann er en jeger

Ulvejeger på plass. Flere betaler for muligheten til å gå på jakt. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX.
Ulvejeger på plass. Flere betaler for muligheten til å gå på jakt. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX.

<pAntall personer som betalte jegeravgift i fjor økte med 2.000. Det betyr at hver tiende nordmann er en jeger. Antallet kvinnelige jegere har fordoblet seg de siste ti årene.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I alt 196.300 personer betalte jegeravgift for jaktåret 2008/2009, og flest jegere befinner seg i Akershus, der 18.400 personer har betalt jegeravgift. Sør-Trøndelag følger på andreplass, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Selv om det er flest registrerte jegere i Akershus, er det Nord-Trøndelag fylke som kan skilte med flest jegere sett i forhold til folketallet, mens det i Rogaland befinner seg færrest jegere.

Andelen kvinnelige jegere som betalte avgift i fjor var 13.100, noe som gir en kvinneandel på 6,8 prosent, en tidobling i løpet av de siste ti årene.

Tallene fra SSB viser kun hvor mange personer som har betalt jegeravgift og dermed har lov til å gå på jakt, ikke nødvendigvis hvor mange som faktisk benyttet seg av muligheten. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus