Meny

Sparebanksjef får over en halv million i bonus

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Administrerende direktør i SpareBank 1 SMN, Finn Haugan, får 540.000 kroner i bonus for 2008. Oppkjøpet av Glitnir Bank og god bankdrift er begrunnelsen.

Styreleder Per Axel Koch i SpareBank 1 SMN sier at sparebanken har håndtert krisen på en god måte og operert tilnærmet som normalt.

– Mange andre banker har ikke håndtert den like godt. Oppkjøpet av Glitnir Bank er et meget godt strategisk arbeid. Det er et av de billigste bankoppkjøpene som er gjort i Europa, som Sparebank 1-bankene gjorde med Finn Haugan i spissen. Styret mener Haugan har gjort en svært god jobb, sammen med resten av konsernledelsen, sier Koch til Adresseavisen.

Resultatpynting

Sparebank 1-bankene kjøpte Glitnir Bank i desember i fjor for 300 millioner kroner etter at den islandske morbanken ble tvunget til å selge.

SpareBank 1 SMN eier 25 prosent av banken, som har fått tilbake navnet BNbank.

Ifølge Sparebank 1-bankene er BNbank verdt nesten 2,4 milliarder, og oppkjøpet forbedret dermed SpareBank 1 SMNs resultat med 519 millioner kroner i fjor.

Ikke full pott

Bonusen på 540.000 kroner utgjør 65 prosent av det Haugan maksimalt kunne fått i bonus for fjoråret. Bankdirektøren har en avtale om at han kan få inntil fire månedslønner i bonus, og i fjor var Haugans fastlønn 2,5 millioner.

I fjor fikk Haugan utbetalt full bonus for regnskapsåret 2007. Den var på 734.000 kroner.

Styrelederen sier ingen i konsernledelsen har fått full bonus for 2008.

– Den ordinære bankdriften var bra, men ikke så bra som vi håpet, sier Koch.

Bruker pakker

SpareBank 1 SMN har benyttet seg av Bankpakke I, som myndighetene la fram i fjor høst for å sikre bankene finansiering til utlån. Banken vil også vurdere å benytte seg av Bankpakke II i år, for å bedre soliditeten.

På spørsmål om det er riktig å betale bonus til sjefen samtidig som banken vurderer å benytte seg av andre runde av bankpakkene, sier Koch at styret må forholde seg til inngåtte avtaler.

– Bonusen gjelder for i fjor, i år har vi tatt den vekk, sier Koch.

Han viser også til at Haugan og vel 100 andre ledere i SpareBank 1 SMN har frasagt seg lønnsøkning i år.

Finn Haugan selv vil ikke kommentere bonusen for fjoråret, men viser til styreleder Per Axel Koch. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus