FNs sikkerhetsråd i hastemøte

FNs sikkerhetsråd i hastemøte
FNs sikkerhetsråd i hastemøte

<pFNs sikkerhetsråd startet søndag kveld et hastemøte om Nord-Korea. USA mener nordkoreanerne brøt en FN-resolusjon da landet sendte opp en langdistanserakett søndag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sikkerhetsrådets møte foregikk bak lukkede dører i FNs hovedkvarter i New York. Foran møtet ba USA om en kraftfull reaksjon mot Nord-Korea.

Det var ventet at USA og landets allierte ville ta til orde for et vedtak om fordømmelse av rakettoppskytingen. Det var usikkert om det ville bli foreslått nye sanksjoner mot Nord-Korea, noe Kina og Russland tidligere har motsatt seg.

USA, Japan og EU har alt fordømt den nordkoreanske rakettoppskytningen som en provokasjon. Nord-Korea hevder selv at formålet med rakettoppskytingen var å sende opp en satellitt.

FNs sikkerhetsråd bør samle seg om «sterk felles handling»overfor Nord-Korea, sa USAs FN-ambassadør Susan Rice foran møtet. (©NTB)

Klikk på videoruta over artikkelen for å se reaksjonen på utskytingen fra blant annet Barack Obama.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus