Aarøy-dobbel løftet Aalesund

Tor Hogne Aarøy scorer for Aalesund i 3-1-seieren over Lillestrøm søndag. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg,/ SCANPIX)

<pTor Hogne Aarøy scoret to ganger da Aalesund slo Lillestrøm 3-1 søndag. Han sørget for at sunnmørslaget har fått sin beste sesongstart til nå i eliteserien.</p

Kampstart 20.00: Rosenborg–Brann

Aarøy gikk målløs av banen etter de to første serierundene, og måtte tåle å høre publikum rope på Diego Silva. Ropene stilner nok etter søndagens oppvisning.

– Det var viktig for meg å få åpnet målkontoen. Jeg følte et press på at jeg måtte score, og jeg er godt fornøyd nå. Formen er stigende, og det skal bli flere mål, lovet dagens mann.

Etter å ha innledet med to uavgjorte kamper, kom den første seieren for Kjetil Rekdals elever da fortsatt seiersløse Lillestrøm kom på besøk. Henning Bergs menn har derimot innledet sesongen skuffende.

Aalesund spilte oppsiktsvekkende god fotball i første omgang og kjørte over gjestene til glede for 10.500 tilskuere. I ufyselig vestlandsvær ble LSK blåst av banen.

– Aalesund hadde nok fordel av værforholdene, men vi var for dårlige defensivt, sa Berg.

Enkelt mål

Lillestrøm stilte med to unggutter i forsvarsfireren, i 18-årige Håvard Nordtveit og den 17-årige debutanten Stian Ringstad. Men det var Pål Steffen Andresen som serverte hjemmelaget det første målet da han somlet med en klarering i det 8. minutt. Fredrik Carlsen snappet ballen og la den til Aarøy, som skjøt i mål.

Aalesund hadde flere store sjanser til å øke ledelsen før Amund Skiri doblet forspranget i det 36. minutt. Han fyrte ballen i vinkelen fra 18 meters hold etter at Aalesund gjenvant ballen flere ganger etter et frispark.

Hjemmelaget hadde seks store sjanser i første omgang, mens gjestene fikk sin første rett før pause.

Etter pause jevnet det seg ut spillemessig, og Bjørn Helge Riise skapte litt spenning da han scoret mot gamleklubben på innlegg fra Magnus Myklebust.

Beste til nå

– Vi kunne avgjort kampen i første omgang, men vi laget en litt ny kamp da vi slapp inn det tidlige målet i annen omgang. Jeg er glad for at vi fikk 3-1 så raskt etter det, sa Rekdal.

Det gikk nemlig bare seks minutter før Aalesund scoret igjen, og da var kampen egentlig kjørt. Igjen var det lite imponerende forsvarsspill av Lillestrøm. Alexander Mathisen skjøt i en LSK-spiller, og Aarøy nikket i mål.

– Jeg er godt fornøyd med gjennomføringen totalt sett. Første omgang er nok det beste vi har prestert i min tid her, sa Rekdal.

Aarøy utmerket seg mest søndag, sammen med den nye løpsstjernen Fredrik Carlsen og Johan Arneng. Demar Phillips er også blitt en klar forsterkning. Hos Lillestrøm var Bjørn Helge Riise den beste.

– Vi var ikke med fra første sekund, og det var vår store feil i dag. Vi bestemte oss for å komme tilbake, og jeg følte at de var litt stresset da vi scoret. Men det ble tøft for oss da de fikk 3-1 så fort, sa Riise.

Kampfakta:

Aalesund – Lillestrøm 3-1 (2-0):
10.579 tilskuere

Mål: 1-0 Tor Hogne Aarøy (8), 2-0 Amund Skiri (36), 2-1 Bjørn Helge Riise (52), 3-1 Aarøy (58).

Dommer: Kjetil Sælen, Arna-Bjørnar

Gult kort: Magnus Myklebust, Lillestrøm.

Aalesund (4-5-1): Anders Lindegaard – Enar Jääger, Jonathan Tollås Nation, Daniel Arnefjord, Demar Phillips – Alexander Mathisen (Peter Orry Larsen fra 90.), Amund Skiri, Johan Arneng, Fredrik Carlsen (Trond Fredriksen fra 83.), Peter Kopteff (Jonathan Parr fra 46.) – Tor Hogne Aarøy.

Lillestrøm (4-4-2): Otto Fredrikson – Håvard Nordtveit, Pål Steffen Andresen (Lunan Ruben Gabrielsen fra 62.), Frode Kippe, Stian Ringstad – Bjørn Helge Riise, Alhassane Dosso (Espen Søgård fra 46.), Khaled Mouelhi, Magnus Myklebust – Olivier Occean, Edwin Eziyodawe (Arild Sundgot fra 46.). (©NTB)