Meny

Nannskog-trippel reddet Stabæk

ÅPNET KONTOEN MED ET BRAK: Daniel Nannskog sto uten scoring på de to første kampene i årets eliteserie. Mot Odd løsnet det - med brask og bram. Med tre mål i annen omgang berget han ett poeng for Stabæk. (Foto: Scanpix) 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først rundspilt og utklasset av Odd Grenland. Så gjorde redningsmann Daniel Nannskog (34) det svensken kan best for Stabæk: Score mål i bøtter og spann.

ELITESERIEN, 3. RUNDE

Bodø/Glimt–Lyn 0–2

Sandefjord–Fredrikstad 1–1

Stabæk–Odd 3–3

Strømsgodset–Molde 0–2

Aalesund–Lillestrøm 3–1

     Kampstart 20.00: Rosenborg–Brann

Stabæk ble til tider rundspilt på eget kunstgress av Odd Grenland, men reddet i land 3-3. Et hat trick av Nannskog etter pause førte til at «Blue Dream» kunne entre drømmeland fortsatt ubeseiret i sin nye arena.

Men det holdt bare så vidt.

– Hat trick hjelper så lite når det kun blir ett poeng ut av det. Vi har satt oss selv i en vanskelig situasjon med tre uavgjorte kamper og har allerede et etterslep, mente målvante Nannskog.

Var målløs

Den tidligere Kina-proffen ble toppscorer i fjorårets eliteserie, men svensken hadde fortsatt til gode å score for den regjerende seriemesteren i årets serie før Odd Grenland kom på besøk.

Det fikk skienslaget unngjelde for. Etter Peter Kovacs-show til 0-2 og Stabæk-sjokk, snudde svensken alene til 3-3 og lettelse i løpet av 33 minutter.

Først ble 34-åringen i fullt «firsprang» felt av Odd-keeper Arni Gautur Arason, og straffesparket ekspederte han selv i mål bak islendingen.

En gjesteopptreden av Simen Brenne økte til 3-1 for bortelaget, men så sto nye Nannskog-oppvisninger på programmet. Et innlegg inn i feltet landet på skolissa til den svenske storscoreren, som på nytt reduserte og holdt liv i Stabæk-håpet.

86 minutter ut i kampen slo Daigo Kobayashi et frispark inn i Odd-feltet, og hvem andre enn Nannskog sto klar? Svensken stanget ballen i mål med hodet og sikret nok en enpoenger.

En skygge

Tapet av brasilianske Alanzinho og flere sene forsterkninger sørger for treg seriestart i Bærum.

– Laget vårt er ikke helt samspilt ennå. Men hver treningsuke føles som et steg i riktig retning, mente Stabæk-trener Jan Jönsson (48), som ikke lot seg overraske av et sterkt Odd-lag.

Fjorårets storlag er bare en skygge av seg selv hittil i 2009. På tre serierunder står Stabæk tilbake med tre uavgjorte kamper (1-1 mot både Lillestrøm og Brann).
Skienslaget tapte første kamp mot Viking (0-3), men vant annen mot Sandefjord (2-0).

– Første omgang er en av de aller beste i min tid som Odd-trener. Litt surt er det å se seieren glippe, men kanskje var det fortjent nok til slutt, fastslo Odd-trener Dag-Eilev Fagermo. (©NTB)

Kampfakta:

Stabæk – Odd Grenland 3-3 (0-2):

8687 tilskuere

Mål: 0-1 Peter Kovacs (20), 0-2 Kovacs (31), 1-2 Daniel Nannskog (str.53), 1-3 Simen Brenne (59), 2-3 Nannskog (63), 3-3 Nannskog (86).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

Gult kort: Daniel Nannskog, Stabæk, Håvard Storbæk, Odd Grenland.

Stabæk (4-4-2): Jon Knudsen – Christian Keller, Morten Morisbak Skjønsberg, Fredrik Risp, Jon Inge Høiland – Daigo Kobayashi, Pontus Farnerud, Henning Hauger, Espen Hoff (Mikkel Diskerud fra 68.) – Pálmi Rafn Pálmason (Zdenek Senkerik fra 79.), Daniel Nannskog.

Odd Grenland (4-4-2): Arni Gautur Arason – Steffen Hagen, Morten Fevang, Torjus Hansén, Anders Rambekk – Håvard Storbæk (Magnus Lekven fra 68.), Kenneth Dokken, Simen Brenne, Alex Valencia (Jacob Sørensen fra 83.) – Peter Kovacs, Akabueze «Bentley» Chukwuma (Fredrik Gulsvik fra 90.). (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus