<pSandefjord-trener Patrick Walker var fornøyd med spillernes innsats, men skulle helst sett at alle poengene ble igjen i hvalfangstbyen.</p

Stabæk–Odd 3–3

Strømsgodset–Molde 0–2

Aalesund–Lillestrøm 3–1

Kampstart 20.00: Rosenborg–Brann

– Jeg syns gutta gjør en herlig innsats, vi skaper mye og er gode bakover, men er selvfølgelig misfornøyd med resultatet. Det sa Walker etter 1-1 mot Fredrikstad i en tøff og jevn kamp søndag.

Fredrikstad reddet uavgjort etter dramatikk i sluttminuttene. Raio Piiroja ble dratt ned i feltet, dommeren pekte på straffemerket og Kasey Wehrman scoret.

Tom Freddy Aune, som var trener for Fredrikstad, i hovedtrener Anders Grönhagens sykefravær mener at kampen ble ganske lik det han hadde trodd.

– Det er to lag med mange duellspillere, så vi visste at det kom til å bli en tøff kamp. Jeg syns gutta gjorde en kjempeinnsats med å komme tilbake etter at Sandefjord scoret. Vi kom hit for å hente tre poeng, men jeg er fornøyd med at vi greide uavgjort da vi kom under, sa Fredrikstad-treneren.

Staw uheldig

Kampen i Sandefjord var lenge tøff og jevnspilt. Det var først i det 75. minutt hjemmepublikum fikk noe å glede seg over. FFK-keeper Lasse Staw var uheldig og glapp ballen på streken. Erik Mjelde sto fint plassert, nikket ballen inn og det sto 1-0 til hjemmelaget.

Innledningsvis var det en rolig start på søndagens kamp, uten målsjanser og med mye kriging på midten.

Først fikk Kasey Wehrman fyrt av et skudd fra kort hold etter en corner fra Raymond Kvisvik. Den ballen satt knallhardt i tverrliggeren bak Espen Bugge Pettersen.

Bare to minutter senere var det, Malick Mane, som var en konstant trussel mot FFK-forsvaret og banens beste spiller, sin tur til å treffe treverket. Fra 25 meter skjøt han et flott skudd som traff tverrliggeren. Skuddet hadde definitivt fortjent en bedre skjebne.

Mange muligheter

Etter en halvtimes spill fikk Ardian Gashi gå lenge alene før han skjøt fra 20 meter, men rett på SF-keeper Espen Bugge Pettersen. Deretter var det Mane sin tur igjen. Fra 20 meter, skjøt han knallhardt, med retning krysset som Lasse Staw med et tigersprang så vidt fikk fingrene på.

Andre omgang fortsatte der første slapp. Mye kriging og flere nestensjanser til begge lag, og Malick Mane og Èverton Santos da Costa som de største faremomentene for hvert sitt lag. Etter 70 minutters spill fikk Fredrikstad en god mulighet for Raio Piirjoa etter en corner, men FFK-stopperen dundret ballen skyhøyt over fra kort hold. (©NTB)