Seiret med senegalesisk samspill

ÅPNET BALLET: Pape Pate Diouf satte inn 1-0 for Molde. Mame Biram Diouf sørget for at 2-0 ble sluttresultatet i Moldes favør.
(Foto: Scanpix)
ÅPNET BALLET: Pape Pate Diouf satte inn 1-0 for Molde. Mame Biram Diouf sørget for at 2-0 ble sluttresultatet i Moldes favør. (Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pTo senegalesere ble for mye for Strømsgodset. Pape Pate Diouf og Mame Biram Diouf ordnet 2-0-seier til Molde søndag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
ELITESERIEN, 3. RUNDE

Bodø/Glimt–Lyn 0–2

Sandefjord–Fredrikstad 1–1

Stabæk–Odd 3–3

Strømsgodset–Molde 0–2

Aalesund–Lillestrøm 3–1

Kampstart 20.00: Rosenborg–Brann

Som om det ikke var nok med to senegalesiske mål, sto Moldes Makhtar Thioune bak begge målgivende pasninger til sine landsmenn. Trioen fra Senegal står for fem av moldensernes seks nettkjenninger så langt.

– De er veldig viktige. Jeg ser på dem som moldensere. De er veldig fine spillere å ha i laget, skrøt Molde-trener Kjell Jonevret.

Molde nekter å tape og med tre strake seirer på tre kamper ser det ut til at laget for alvor har tenkt å utfordre Rosenborg om tabelltoppen.

– Det er fantastisk at vi har vunnet de tre første kampene i år. Men det er mot lag vi visste at vi skulle kunne slå. Jeg er mer usikker på hvordan det vil gå mot bedre lag, sa Jonevret.

Presis pasning

1-0 kom etter at Makhtar Thioune åpnet Strømsgodset-forsvaret med en presis pasning. Pape Pate Diouf fikk stå helt alene og nikket ballen i mål fra åtte meter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire minutter etter pause kom gjestene på en fantastisk kontring med fire mann. Thioune spilte Mame Biram Diouf fri, og han lurte elegant Godset-målvakt Adam Larsen Kwarasey.

– Vi skal spille hver kamp som om det er en finale. Dessuten er det hard konkurranse om plassene i laget, så alle må stå på for å beholde plassen, sa Mame Biram Diouf, som mener det bare er fordel med tre senegalesere i laget.

– Vi prater sammen på vårt eget språk og forstår dermed hverandres bevegelser og løp, forklarte han.

Ungt Godset-lag

Strømsgodset stilte med en nykomponert høyreside med innleide Steinar Pedersen fra Lillestrøm, Alfred Sankoh fra Sierra Leone og tidligere Molde-spiller Stian Ohr.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Før pause ble det derimot mye defensivt arbeid på Godset-trioen som måtte bruke mye krefter på å stoppe senegaleseren Pape Pate Diouf på Moldes venstrekant.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vertene slet med pasningsspillet, og Molde-forsvaret hadde god kontroll gjennom hele kampen. Molde gjennomførte en taktisk god kamp og var aldri truet av Strømsgodsets mange unge spillere. Hjemmelaget skapte nesten ingen sjanser.

– Det nytter ikke å opptre slik som vi gjorde i dag på hjemmebane hvis vi skal få poeng. I dag spilte vi som et 1.-divisjonslag. Vi hadde en av-dag, sa trener Ronny Deila.

Vondt ble til verre for drammenserne som også fikk Christer George og Steffen Nystrøm skadet.

Kampfakta:

Strømsgodset – Molde 0-2 (0-1):

4474 tilskuere

Mål: 0-1 Pape Pate Diouf (21), 0-2 Mame Biram Diouf (49).

Dommer: Espen Berntsen, Vang.

Gult kort: Glenn Andersen, Strømsgodset, Makhtar Thioune, Molde.

Strømsgodset (4-3-3): Adam Larsen Kwarasey – Steinar Pedersen, Alexander Aas, Glenn Andersen, Joel Riddez – Alfred Sankoh, Fredrik Winsnes, Christer George (Komlan Amewou fra 54.) – Stian Ohr, Marcus Pedersen, Steffen Nystrøm (Mohammed Keita fra 39.).

Molde (4-3-3): Jan Kjell Larsen – Kristoffer Paulsen Vatshaug, Christian Steen, Vegard Forren, Knut Olav Rindarøy – Makhtar Thioune, Thomas Holm (Magne Hoseth fra 77.), Daniel Berg Hestad – Mattias Mostrøm (Rune Ertsås fra 85.), Mame Biram Diouf (Jose Mota fra 69.), Pape Pate Diouf. (©NTB)