Vålerenga vant «bøtta»

<pEspen «Shampo» Knutsen og Vålerenga kunne juble over en ny kongepokal etter 1-0-seier over Sparta Sarpsborg på et fullsatt Jordal Amfi søndag.</p

Hjemmelaget hadde sitt beste våpen for dagen i målvakten Patrick DesRochers som holdt nullen og reddet 24 skudd. Kampens eneste scoring kom ved Kenneth Larsen i midtperioden. Drøyt 13 minutter ut i perioden da Sparta presset og Vålerenga nettopp var fulltallig, scoret Larsen på Phil Osaer i Sparta-målet.

I to perioder var kampen jevn, men fra starten av den siste perioden hadde Vålerenga bestemt seg. Spillerne gikk ut på isen og pepret Osaer i Sarpsborg-målet med mange giftige skudd fra gode posisjoner.

Nærmeste scoring var Lars Erik Spets som var alene med Osaer, men gummiskiva strøk stolpen.

Spartas var ikke uten sjanser til utligning og forlengning, og Niklas Roest var svært nær drøye ti minutter inn i 3. periode.

Vålerenga vant sammenlagt med 4-2 i kamper og tok klubbens 26 kongepokal siden 1960. (©NTB)