Meny

40 skiløpere på villspor

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Røde Kors har så langt i påsken gjennomført flere lete- og henteoppdrag. Palmesøndag måtte hjelpekorpsene i Luster og Hafslo eskortere rundt 40 skiløpere i det dårlige været på Sognefjellet.

Skiløperne skulle til Sognefjellshytta og Krossbu, og i den sterke vinden fikk de god hjelp av snøskuterpatruljen fra hjelpekorpset.

– Det var ikke noen alvorlig fare, men de frivillige organisasjonene gjør et uvurderlig arbeid i fjellet i påsken, sier operasjonsleder Odd Arve Solvåg i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB.

– Uten de frivillige organisasjonene ville det offentlige ikke maktet å organisere en skikkelig redningstjeneste i påskefjellet, sier Solvåg.

Les også: Sju jenter har gravd seg ned

Ved Røde Kors’ informasjonssentral på Golsfjellet er søndagens råd til fjellfolket at de skal holde seg til løypene.

– Vi frykter at været de neste dagene vil gi oss noen tøffe leteoppgaver. Derfor oppfordrer vi alle til å holde seg til løypene. Vi har problemer med skuterpatruljene i den bløte snøen utenfor løypene. Og det er i løypene vi leter etter savnede, sier vaktleder Unni Sletvold ved informasjonssentralen.

Så langt denne påsken har Røde Kors registrert 146 skader, 70 av dem i løpet av palmesøndag. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus