Sigurdsson reddet Brann

UAVGJORT: Brann og Rosenborg delte poengene søndag kveld. Foto: Scanpix.
UAVGJORT: Brann og Rosenborg delte poengene søndag kveld. Foto: Scanpix.

<pRosenborg og Brann delte poengene i en jevn og sjansefattig affære i Trondheim. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LERKENDAL (ABC Nyheter): Rosenborg-Brann 1-1

Rosenborg var klare favoritter mot Brann i kveld og kunne med seier være hele åtte poeng foran bergenserne etter fattige tre serierunder. Men det var Brann som hadde de få sjansene det var å skrive hjem om de første 45 minuttene, og de forsvarte seg meget godt mot trønderne i hvitt.

I andre omgang tok Rosenborg tidlig ledelsen etter et selvmål fra Bjørn Dahl, før Kristjan Örn Sigurdsson reddet ett poeng for bergenserne syv minutter før slutt.

Oppgitt Hamrén

Etter kampen var Rosenborg-trener Erik Hamrén en oppgitt mann.

– Brann gjør en god kamp. De er disiplinert, organisert og spiller godt i forsvar. Jeg hadde trodd at kampen skulle åpne seg mer, og jeg er skuffet over at vi ikke klarer å få til mer enn vi gjør, sier han til ABC Nyheter.

Om Hamrén var skuffet var hans motpart Steinar Nilsen i godt humør etter kampen. Han var veldig glad for å ha sett et Brann-lag som jobbet knallhardt på bortebane og tok med seg et fortjent poeng.

– Vi jobber for hverandre og bruker kreftene riktig. Vi må fortsatt jobbe med å bli mer besluttsomme og presise offensivt, men vi gjorde Rosenborg dårlige, sier han.

Dorsin skadet tidlig

Sist Brann spilte en bortekamp var i seriepremieren mot Sandefjord. Alle husker hvordan det gikk, og dermed var det er sultent mannskap som ville revansjere seg i Trondheim.

Brann måtte klare seg uten både Cato Guntveit og Jan Gunnar Solli til kampen, og inn på høyresiden kom Bjørn Dahl og Birkir Már Sævarsson.

Rosenborg måtte på sin side bruke en kamprusten Alexander Lund Hansen i mål fra start ettersom Rune Almenning Jarstein sto over med en skade. Michael Dorsin var usikker før kampstart, og med kvarteret spilt måtte også han kaste inn håndkleet med en strekk. Inn kom Andreas Nordvik.

Sjansefattig første omgang

Det omtalte første kvarteret var sjansefattig, men så kom det plutselig to halvgode muligheter på få sekunder. Først da Trond Olsen smalt til fra 30 meter, men skuddet gikk utenfor. Deretter da Erik Huseklepp ble stoppet i siste liten av keeper Lund Hansen da han holdt på å løpe gjennom hjemmeforsvaret.

Brann virket trygge defensivt mot Rosenborg, men Trond Olsen hadde ved flere anledninger gode initiativ på sin venstreside. Både Sævarsson og Dahl slet mot den raske spilleren.

Da kampen nærmet seg halvtimen hadde Rosenborg ballen mest, men de skapte ingen store sjanser. Avslutningene gikk i klypene på Opdal eller utenfor.

Aktiv Huseklepp

De gangene Brann kom framover var det Erik Huseklepp som var i fokus, og han fikk en god sjanse med 34 minutter på klokken.

Da la Bjørnar Holmvik inn i feltet hvor Karadas og Sævarsoon etter tur headet ballen i retning Huseklepp. Han tok ned kulen og skjøt fra kort hold, men Lund Hansen var igjen fint ute og reddet.

Første omgang ebbet ut uten noen scoringer, og Branns midtforsvar skal ha en stor del av æren for at Steffen Iversen ikke fikk til noe som helst. En hardtarbeidende midtbane var også en sentral forklaring, og det var Brann som var nærmest scoring i første halvdel.

Selvmål

Men om første omgang var målløs skulle det ikke gå lang tid før den første scoringen kom i andre. Og Rosenborg som hadde scoret 12 mål på de siste tre kampene måtte ha hjelp av Branns Bjørn Dahl da de gikk i føringen.

Trond Olsen forserte inn i feltet og skulle ta ballen med seg da Dahl kom til og skulle klarere. Klareringen gikk imidlertid mot mål, og Opdal i Brann-buret klarte ikke å avverge. Selvmålet var uungåelig, og det ble en ordentlig kalddusj for Brann etter 51 minutter.

– Jeg prøvde å stoppe Trond Olsen, men istedenfor ble det en fin scoring, sier Bjørn Dahl til ABC Nyheter og trekker litt oppgitt på smilebåndet.

Etter scoringen forsøkte Brann å komme tilbake i kampen, men de store sjansene uteble. Nyankomne Rade Prica var derimot nære på etter 67 minutter, men det gode innlegget fra Lustig ble sendt ut til corner.

Sen utlikning

Rosenborg hadde god kontroll på Brann, og Erik Huseklepp ble veldig alene offensivt for rødtrøyene. Spissmakker Azar Karadas fikk lite til og ble godt pakket inn av Lago og Demidov i hjemmelagets midtforsvar.

Men så, med syv minutter igjen av ordinær tid, dukket islandske Kristjan Örn Sigurdsson opp i angrep og utliknet. Stopperen ruvet i Branns bakre rekker gjennom hele kampen, og da laget trengte ham som mest offensivt headet han Huseklepps innlegg i mål fra kort hold.

– Det var et kjempebra innlegg fra Huseklepp og det er godt at vi kommer tilbake som et lag. Det betyr mye for meg å score her oppe og vi er på gang. Vi var gode i 60 minutter mot Stabæk og nå er vi gode i 90 mot Rosenborg, sier målscorer Sigurdsson.

Godt inne på overtiden kunne Alexander Tettey blitt den store helten for hjemmelaget da han fikk ballen alene med Opdal, men oddingen var fint ute og reddet.

Det ble noen nervepirrende sluttminutter for den tilreisende Brann-fansen, men det endte med poengdeling på Lerkendal. Dermed avga Rosenborg poeng for første gang denne sesongen, og Brann gjorde en god figur i det vanskelige borteoppgjøret.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy