Målet som kan avgjøre ligaen

KAN AVGJØRE LIGAEN: Federico Machedas (17) overtidsmål sikret Manchester United en 3-2-seier som kan vise seg helt avgjørende når poengene telles opp i slutten av mai. Nå leder United Premier League med ett poeng og en kamp til gode på Liverpool.(Foto: AP/Scanpix)
KAN AVGJØRE LIGAEN: Federico Machedas (17) overtidsmål sikret Manchester United en 3-2-seier som kan vise seg helt avgjørende når poengene telles opp i slutten av mai. Nå leder United Premier League med ett poeng og en kamp til gode på Liverpool. (Foto: AP/Scanpix)

<p17-åring spolerte Carews kveld med seiersmål på overtid for Manchester United.</p

PREMIER LEAGUE, 31. RUNDE:

Everton – Wigan 4-0 (1-0). E: Jo (26, 51), Fallaini (47), Osman (61). T: 34.427.

Manchester U. – Aston Villa 3-2 (1-1). M: Cristiano Ronaldo (14, 80), Federico Macheda (90). A: John Carew (30), Gabriel Agbonlahor (58). T: 75.409.

John Carew spilte hele kampen for Aston Villa.

Spilt lørdag:

Arsenal – Manchester C. 2-0 (1-0). A: Emmanuel Adebayor (8, 49). T: 60.097.

Blackburn – Tottenham 2-1 (0-1). B: Benny McCarthy (82), Andre Ooijer (89). T: Robbie Keane (str. 30). T: 21.891. Rødt kort: Wilson Palacios (80), Tottenham.

Morten Gamst Pedersen spilte 26 minutter for Blackburn.

Bolton – Middlesbrough 4-1 (2-1). B: Kevin Davies (8), Gary Cahill (44), Matthew Taylor (78), Ricardo Gardner (84). M: Gary O'Neil (38). T: 20.819.

Fulham – Liverpool 0-1 (0-0). L: Yossi Benayoun (90). T: 25.661.

Brede Hangeland spilte hele kampen for Fulham, Erik Nevland spilte 3 minutter som innbytter.

Hull – Portsmouth 0-0. T: 24.802. Rødt kort: Glen Johnson (80), Portsmouth.

Newcastle – Chelsea 0-2 (0-0). C: Frank Lampard (56), Florent Malouda (65). T: 52.112.

West Bromwich – Stoke 0-2 (0-1). S: Ricardo Fuller (2), James Beattie (49). T: 26.277.

West Ham – Sunderland 2-0 (1-0). W: Junior Stanislas (42), James Tomkins (53). T: 34.761.

(NTB)

Manchester United–Aston Villa 3–2.

Etter to tap på rad var Manchester United på vei mot en ny fadese, på vei mot å få stryk av et Aston Villa med John Carew i storform, på vei mot å gi Liverpool initiativet i gullkampen i Premier League.

Carew scoret ett og leverte en målgivende pasning. Villa ledet 2–1 da Cristiano Ronaldo scoret sitt annet for dagen og utlignet til 2–2 ti minutter før slutt.

Men det var knapt mer enn starten på en ubegripelig avslutning på kampen. Lurte du på hvorfor du elsker fotball? Uforutsigbarhet er en del av svaret.

To minutter på overtid vendte den 17-årige innbytteren Federico Macheda seg fri og dunket inn seiersmålet – og sikret en seier som kan bli helt avgjørende i gullkampen.

– Dette er drømmedagen min. Å score et mål som dette i debuten min..., sa Macheda ifølge NTB.

– Jeg sa til ham at det var bra gjort. Det er viktig for ham å holde bakkekontakt. Han kommer til å få masse oppmerksomhet nå. Han må lære seg å håndtere det, sa Alex Ferguson.

Carew herjet

Aston Villa var som forvandlet fra lagets elendige 0–5-kamp mot Liverpool for to uker siden. Istedenfor å få motstanderen i strupen fra første spark på ballen tok Villa selv initiativet og presset United fra start.

Men noe var felles med Liverpool-kampen: John Carew var lagets farligste og kanskje beste spiller.

Etter fire minutter kom han til heading etter en corner. På streken sto Darren Fletcher og reddet United unna baklengs.

Sterkt svekket United

Karantener på Wayne Rooney, Paul Scholes og Nemanja Vidic, og skader på Dimitar Berbatov, Rio Ferdinand og Anderson, svekket United åpenbart. Carew var en konstant plage for det nykomponerte midtforsvaret.

Da United tok ledelsen etter 14 minutter, var det mot spillets gang.

Cristiano Ronaldo limte ballen i vinkelen etter et indirekte frispark i Villas felt, og registrerte sitt 14. ligamål for sesongen.

Men dette så lenge ut til å bli John Carews store dag.

Etter 29 minutter satte han inn utligningen på pent vis. Gareth Barry slo presist inn foran mål, hvor Carew lurte seg bak en feilplassert Gary Neville og nikket inn sitt åttende ligamål for sesongen.

To mål av Ronaldo

Uten Berbatov og Rooney på topp slet United lenge med å skape store målsjanser. Det så ikke mye bedre ut i forsvarsfireren, hvor Ferdinand og Vidic manglet.

Etter 57 minutter straffet det seg igjen. Og igjen sto John Carew bak:

Carew slo perfekt inn til Agbonlahor, som stusset inn en fortjent 2–1-ledelse for Aston Villa.

Ti minutter før slutt så det ut til å bli sluttresultatet.

Da skred Cristiano Ronaldo frem som bare toppspillere gjør – og viste hvorfor Manchester Uniteds vinnermentalitet regnes blant lagets fremste fortrinn.

Med venstrebeinet trillet han ballen i mål bak en ikke helt patent Villa-keeper Friedel.

Det var hans 15. ligamål denne sesongen. Det gjør ham til delt toppscorer i Premier League, sammen med Nicolas Anelka.

Danny Welbeck misbrukte en stor sjanse til å bli matchvinner i sluttminuttene, og det hele så ut til å ende 2–2. Da skjedde det utrolige.

Den 17-årige italieneren Federico Macheda, som ble byttet inn etter en time, vendte seg glimrende fri i feltet, skjøt like godt i lengste hjørne, og sikret United 3–2-seier med et mål som kan komme til å avgjøre hele Premier League.

Seieren sendte United tilbake på tabelltoppen, ett poeng foran Liverpool som også sikret seieren på overtid i sin kamp mot Fulham i går.

United har en hjemmekamp mot Portsmouth til gode.