Meny

- Nord-Korea mislyktes

Nord-Korea hevder de lyktes med oppskytingen av en langdistanserakett søndag - det tror verken USA eller Sør-Korea noe på. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere rapporter tyder på at Nord-Korea ikke lyktes med å utplassere en satellitt i verdensrommet under utskytingen i helgen.

En kilde i det russiske militæret bekreftet mandag tidligere meldinger fra USA og Sør-Korea om at utskytingen var mislykket, ifølge nyhetsbyrået Interfax.

– Vårt overvåkingssystem har ikke registrert at det er utplassert en nordkoreansk satellitt i verdensrommet. I henhold til våre opplysninger er den rett og slett ikke der, sier kilden.

Les også: Skjøt opp rakett


Utskytingen har vakt sterke internasjonale reaksjoner fordi man mener at utskytingen i realiteten var en test av en langdistanserakett som vil kunne brukes til å frakte atomvåpen så langt som til vestkysten av USA.

Nord-Korea har insistert på at formålet var å utplassere en kommunikasjonssatellitt som kun skal brukes til fredelige formål. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus