Pågrepet etter ransbølge

Politiet har pågrepet en gjeng som mistenkes for å ha ranet flere personer på popluære Grünerløkka i Oslo sentrum. (Illustrasjonsfoto: Scanpix)
Politiet har pågrepet en gjeng som mistenkes for å ha ranet flere personer på popluære Grünerløkka i Oslo sentrum. (Illustrasjonsfoto: Scanpix)

<pPolitiet i Oslo pågrep natt til søndag fem personer i forbindelse med minst tre væpnede ran på åpen gate.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Ransofrene var tilfeldig forbipasserende på Grünerløkka, den yngste bare 15 år gammel. Et av ransofrene ble slått og sparket og ble kjørt til legevakt med hodeskade.

– I de to siste tilfellene har åtte-ti menn i 18-20 års alderen av afrikansk opprinnelse opptrådt i flokk, truet med pistol og angrepet tilfeldig forbipasserende med slag og spark mot hodet, opplyser operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Massiv ransbølge

– Vi har ikke opplevd en slik massiv gateransbølge her i byen på den tid jeg kan huske, og vi ser svært alvorlig på situasjonen, sier Belle.

En mistenkt ble pågrepet med stjålet bankkort i 1.30-tiden.

– Vi har fraktet den pågrepne til sykehus fordi han hadde symptomer på en kraftig narkotikarus. Senere vil vi frakte ham videre til våre egne fasiliteter, der han vil bli avhørt, sa vaktleder Tone Bærland ved Sentralvakten i Oslo politidistrikt til VG Nett tidlig søndag morgen.

Belle legger til at mannen som ble pågrepet, hadde symptomer på kraftig GHB-rus. GHB er et syntetisk rusmiddel som også kalles flytende ecstasy.

Beboere og besøkende på Grünerløkka har i flere år, og i stadig økende grad den siste tiden, klaget til politi og kommunen over voldsfrykt i utelivsbydelen, knyttet til åpenlys narkotikahandel både på dag- og nattetid.

Leter etter flere

Én fornærmet og ett vitne var i morgentimene blitt avhørt i saken. Samtidig fortsatte store politistyrker letingen etter resten av ranerne i området rundt Grünerløkka og langs Akerselva.

– Vi har beskrivelser på de øvrige gjerningsmennene, sier Bærland.

Ved 5-tiden søndag morgen opplyste Belle at politiet hadde pågrepet fire unge menn for knivranforsøk mot en minibankkunde i Torggata i Oslo sentrum, ikke langt unna området der de øvrige ranene fant sted natt til søndag.

– Signalementet på de fire ligner på de mange vitneutsagnene politiet har fått etter ranene tidligere, og vi skal sjekke sammenhengene nøye, sier Belle. (©NTB)

Personvernpolicy