Meny

Drikk kaffe før trening

Amerikanske forskere har funnet ut at det er lurt å drikke kaffe før trening dersom du får vondt i musklene. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et par kopper kaffe før trening virker ikke bare oppkvikkende, men kan også redusere ubehag i muskler, konstaterer amerikanske forskere.

Oslo (NTB): Både faste kaffedrikkere og de som vanligvis holder seg unna drikken, kan bli mindre sensitive for smerter i lårmusklene om de drikker et par kopper kaffe før trening, skriver forskning.no.

– Koffein virker på et system i hjernen og ryggmargen som er tungt involvert i å behandle smerte, sier professor Robert Moti ved University of Illinois.

De amerikanske forskerne presenterer sine funn i siste utgave av International Journal of Sports Nutrition and Exercise Metabolism.

En tidligere studie har vist at inntak av kaffe eller annen koffeinholdig drikke samtidig som man spiser karbohydrater, kan hjelpe musklene med å bygge seg opp etter hard trening.

Koffein var tidligere å finne på dopinglista til Den internasjonale olympiske komité (IOC), men ble i samråd med World Anti-Doping Agency (WADA) fjernet fra lista i 2004. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus