– Veldig sulten

<strong>GLEDER SEG:</strong> Steinar Nilsen og resten av Brann-mannskapet gleder seg til å møte Rosenborg på Lerkendal i kveld. Foto: Scanpix.
GLEDER SEG: Steinar Nilsen og resten av Brann-mannskapet gleder seg til å møte Rosenborg på Lerkendal i kveld. Foto: Scanpix.

<pBrann-trener Steinar Nilsen vil ikke reise til Trondheim for å forsvare seg til poeng. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter den oppløftende kampen mot Stabæk sist (1-1) fikk både Brann-fansen og Steinar Nilsen en spillemessig bekreftelse på at det ikke sto så ille til som åpningskampen mot Sandefjord kunne tyde på.

Spillet fløt bedre den første timen av kampen på åkeren Brann stadion, og det ble jobbet hardt av de i rødt.

– Vi gleder oss

I kveld er motstanderen Rosenborg. De har fått en meget god start på sesongen og står med full pott etter kampene mot Vålerenga og Tromsø. Effektiviteten i snødrevet i Tromsø sist var enorm, men Brann-trener Steinar Nilsen lar seg ikke skremme.

– Vi håper og tror at det blir fartsfylt kamp, og vi gleder oss veldig til å komme til Lerkendal. Spillerne er sultne på storkamp. Kampene på Lerkendal har hatt et kjennetegn for å være tette og tøffe, men dessverre har Rosenborg vunnet mye der oppe før. Det håper vi å endre på nå, sier han til ABC Nyheter.

– Må være kreative

Selv om Lerkendal på papiret er blant de tøffeste bortearenaene for et hvert lag vil ikke Nilsen tilpasse Branns spill til motstanderen søndag kveld. Det skal angripes, og det er fokus på egne ferdigheter som gjelder.

– Vi konsentrerer oss mest om vårt eget spill, det gjør vi alltid. Vi må være kreative når vi har ballen, det går ikke an å reise opp til Trondheim å prøve å forsvare seg til seier. Så det har vi hatt fokus på den siste tiden. Det er veldig viktig at vi ser på hva vi skal gjøre selv, og ikke på hvordan vi skal demme opp for deres egenskaper. Gjør man det går det fort galt, sier Nilsen.

Den tidligere Tromsø-treneren mener Rosenborg skal ha ros for den jobben som er gjort i klubben i vinter, og tror det er årsaken til at de har kommet flyvende ut av startboksene i sesongens to første kamper.

– Rosenborg har fått en fin start og de har signert gode spillere. Det virker som de har økt konkurransen i startoppstillingen. De har vært flinke på markedet og investert godt i eget lag. Så ære være dem for det, sier Nilsen.

Skal alltid underholde

Da Brann tok seriegull i 2007 var det få objektive tunger som mente at det ikke var fortjent. Brann vant med den beste fotballen, akkurat som Stabæk gjorde det i fjor. Underholdning er også et viktig ord i årets Brann-utgave.

– Jeg håper bestandig at det skal bli god underholdningsverdi når Brann går ut på banen. Det var bra mot Stabæk, og det så ut til at media også mente at det var mer enn nok valuta for inngangsbilletten i den kampen, sier han og fortsetter:

– Slik vil jeg at det skal være i Brann. Jeg håper virkelig at vi blir et lag som både egne fans og nøytrale tilskuere ønsker å se, og gleder seg til å se.

Har brukt pausen godt

Landslagspausen som kom allerede etter to serierunder ble ønsket hjertelig velkommen i Bergen, og Steinar Nilsen forteller at den har vært brukt godt.

– Vi er veldig fornøyd med denne perioden hvor det har vært landslagspause, og vi har brukt den til å jobbe med individuelle detaljer og struktur i laget. Det har vært jobbet godt på feltet. Det var en periode vi visste kom, og som vi tok imot med åpne armer, sier han.

En av tingene det kan ha blitt jobbet med i pausen er avslutninger for spissene. Så langt har Brann notert seg for to scoringer i Eliteserien (en straffe), men det har ikke vært noen nettkjenning for spissene. Signalene på trening gjør likevel at treneren er optimistisk med tanke på fortsettelsen.

– Jeg er veldig fornøyd med det jeg har sett av spissene på trening, og jeg føler helt klart at det går riktig vei for vår del. Det ser absolutt bra ut for de på topp, og de er bevisst på hva de skal gjøre. Jeg aner en veldig sult for å jobbe hardt, og fokuset er veldig riktig, avslutter han.

Rosenborg-Brann kan du se på TV2 i kveld med avspark 20.00.

Personvernpolicy