Gamst skadd i dramatisk seier

<pBlackburn kom kraftig tilbake på slutten og vendte til seier mot Tottenham. Men det fikk ikke Morten Gamst Pedersen være med på, han ble skadet i første omgang.</p

Gamsten åpnet kampen godt og viste seg fram med flere gode innlegg på eget gress. Nordmannen var drivkraften i hjemmelagets tidlige press.

Men etter 26 minutter måtte han gå av banen med skade. Uten Gamsten i spill, mistet Blackburn overtaket. Tottenham kom godt inn i kampen igjen og Robbie Keane ga gjestene ledelsen fra straffemerket.

Også etter hvilen holdt Spurs god kontroll over kampen, men da Wilson Palacios pådro seg sitt annet gule kort ti minutter før full tid, raknet gjestene.

I overtall innledet Blackburn sluttspurten, og den bar frukter åtte minutter før full tid. Vertene bet seg fast i angrep og Benny McCarthy fikk til slutt en enkel jobb med å gjøre 1-1.

Det ga blod på tann og like før full tid sikret André Ooijer 2-1-seier. Forsvareren fikk stå helt alene på en corner og hadde få problemer med å sørge for hjemmejubel.

Seieren var svært viktig for Blackburn, som kjemper for å unngå nedrykk.

– Vi hadde lyst på seieren, vi hadde besluttsomhet, vi ga aldri opp. Jeg tror ikke jeg har sett lignende siden jeg kom hit, sa manager Sam Allardyce til BBC. (©NTB)