Over 60 kvalt i konteiner

Over 60 kvalt i konteiner
Over 60 kvalt i konteiner

<pMinst 62 flyktninger er funnet omkommet i en konteiner sørvest i Pakistan, opplyser politiet. De fleste av dem var afghanerne som trolig forsøkte å ta seg til Iran.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konteineren ble funnet i Hazar Ganji-området rundt 20 kilometer sør for byen Quetta lørdag. Lokale innbyggere og politiet hørte lyder fra konteineren og skjønte at det måtte være folk der inne.

Over 100 personer var stuet sammen inne i metallkonteineren, og folk døde mest sannsynlig på grunn av luftmangel. I tillegg var mange bevisstløse da konteineren ble åpnet, forteller polititjenestemannen Khalid Masood.

Ville til Iran

De overlevende ble brakt til et sykehus i Quetta.

– Vi har fått snakket med noen av dem som var sperret inne. De var alle afghanere på vei til Iran, sier Wazir Khan Nasir fra politiet i Quetta.

Det bekrefter også 15 år gamle Nizar Ahmed, som overlevde de vanskelige forholdene i konteineren. Han sier han kommer fra Baktia-provinsen øst i Afghanistan, men ville ikke si noe om når de dro hjemmefra eller hvor i Iran de var på vei til.

Sjåføren stakk

Sjåføren av lastebilen som hadde fraktet konteineren, var forsvunnet fra stedet da politiet kom.

– Da tilstanden til folk inne i konteineren forverret seg, flyktet sjåføren og forlot konteineren, sier polititjenestemannen Nasir.

En annen politimann forteller at det er ting som tyder på at noen av afghanerne døde for flere dager siden.

Menneskesmuglere har ofte brukt sørvestlige deler av Pakistan til å bringe folk vekk fra fattige og konfliktherjede land, deriblant Afghanistan. Mange av flyktningene håper på å få seg en jobb og et bedre liv i Europa eller andre steder hvor mulighetene er bedre for dem. (©NTB)

Personvernpolicy