- Offiseren er falsk

<pEn angivelig offiser i Forsvaret hevder han fikk tilsnakk fra overordnede etter et intervju med den israelske avisen Jerusalem Post. Men Forsvarsdepartementet mener Weiss ikke eksisterer.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

David Weiss hevder han er kaptein i Forsvaret, har dobbelt statsborgerskap og arbeider ifølge seg selv i den lukkede delen av Forsvaret, der blant annet Etterretningstjenesten inngår.

Han er derfor ikke å finne i skattelistene eller telefonkatalogen i Norge, og har aldri tidligere stått fram i norske medier. Weiss hevder å ha vært ansatt i Forsvaret siden 1988, men Forsvarsdepartementet avviser kategorisk påstandene.

– Vi kan avkrefte dette. Vi finner ham ikke i våre registre i det hele tatt, verken ved navn eller den graden han hevder å ha. Det er heller ingen ved det navnet eller den graden som jobber i Etterretningstjenesten, sier Bent-Ivan Myhre ved kommunikasjonsenheten i departementet til NTB.

Hemmelig arbeid

– Av sikkerhetsmessige grunner kan jeg ikke opplyse hva jeg jobber med. Av samme årsak har jeg skjult telefonnummer og skjult adresse, sier Weiss til Aftenposten.no.

Forsvarsdepartementet vil ikke ha noen formening om hvilke motiver som ligger bak utspillet og den angivelig falske identiteten.

Weiss hevder det var ham selv som tok kontakt med Jerusalem Post, for å motsi ledende norske jøder som avviser at det er utbredt antisemittisme i Norge.

– Om man bærer davidsstjerne, slik jeg gjør, risikerer man å bli spyttet på, angrepet eller få skjellsord etter deg, sier han i intervjuet.

Rottweiler

Weiss forteller videre hvordan muslimer ropte skjellsord da han tilfeldigvis luftet hunden nær den israelske ambassaden under demonstrasjonene i forbindelse med Israels krigføring mot Gazastripen i januar.

– Men de angrep ikke for jeg kan ta vare på meg selv og hunden min er en 42 kilo tung rottweiler, forteller han til Jerusalem Post.

Uttalelsene gikk ikke upåaktet hen hos Weiss’ overordnede i Forsvaret, og onsdag vanket det tilsnakk, forteller han til Aftenposten.no.

– Men det dreier seg ikke om noen alvorlig reprimande, sier han.

Overvåker

Kapteinen forteller videre at han jevnlig fôrer den pro-israelske lobbyen i USA med informasjon om norske medier og politikere.

– Jeg samler klipp fra norske medier, noterer utspill fra partier som Ap og SV, oversetter materialet og sender det til en kontakt i AIPAC, sier han.

American Israel Public Affairs Committee regnes som USAs mektigste og mest innflytelsesrike lobbyorganisasjon.

Weiss forteller videre at Forsvaret aldri har reagert negativt på det sterke Israel-engasjementet hans.

– Nei, her er det folk med mange ulike ståsteder og oppfatninger, og jeg har ikke fått negative reaksjoner, forteller han til Aftenposten.no. (©NTB)

Personvernpolicy