Mer penger til Afghanistan

Jens Stoltenberg (nr tre fra venstre) lover mer penger til Afghanistan. Her sammen med (fra venstre) Angela Merkel, hennes mann Joachim Sauer, Frankrikes president Nicolas Sarkozy, hans kone Carla Bruni-Sarkozy, NATOs generalsekretær Jaap de Hoop Scheffer og hans kone Jeannine. (Foto: Scanpix)
Jens Stoltenberg (nr tre fra venstre) lover mer penger til Afghanistan. Her sammen med (fra venstre) Angela Merkel, hennes mann Joachim Sauer, Frankrikes president Nicolas Sarkozy, hans kone Carla Bruni-Sarkozy, NATOs generalsekretær Jaap de Hoop Scheffer og hans kone Jeannine. (Foto: Scanpix)

<pNorge lover mer penger til Afghanistan, men statsminister Jens Stoltenberg (Ap) kritiserer også den omstridte kvinneloven som nylig er vedtatt i det krigsherjede landet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strasbourg (NTB): I sin tale på NATO-toppmøtet i Strasbourg lørdag sa statsminister Jens Stoltenberg (Ap) at Norge vil øke sin støtte til Afghanistan med totalt 30 millioner dollar. Pengene skal brukes til å trene den afghanske hæren og politiet for å øke sikkerheten og stabiliteten i Afghanistan.

Totalt bidrar Norge med 750 millioner kroner i året i humanitær bistand og støtte til utvikling i Afghanistan.

Statsminister Jens Stoltenberg tok lørdag også opp den nye kvinneloven i Afghanistan.

– Den nylig foreslåtte lovgivningen om kvinners rettigheter sender et feil signal. Den står i motsetning til nettopp de verdiene vi slåss for i Afghanistan. Vi underminerer den folkelige oppslutningen i landene våre, og vi må alle understreke overfor afghanske myndigheter hvor viktig likestilling og kvinners rettigheter er, sa Stoltenberg.

Afghanske myndigheter blir kraftig kritisert og er under press for å stanse loven, som er undertegnet av president Hamid Karzai og blant annet forbyr afghanske kvinner å forlate hjemmet, søke arbeid eller ta utdanning uten ektemannens tillatelse. (©NTB)

Personvernpolicy