Meny

Vil lette på sanksjoner

Barack Obama vil gjøre det enklere for eksilcubanere. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president Barack Obama vil åpne for at eksilcubanere fritt skal kunne besøke familien på Cuba og sende dem ubegrenset med økonomisk støtte, ifølge The Wall Street Journal.

Washington (NTB-AFP): Lekkasjen kommer samtidig som at åtte kongressmedlemmer besøker Cubas hovedstad Havana for å diskutere forholdet mellom USA og Cuba.

Flere Cuba-eksperter mener at lovendringene, som presidenten kan introdusere uten å måtte søke Kongressen om godkjenning, vil offentliggjøres i løpet av april. Lovendringene vil få betydning for 1,5 millioner amerikanere med familie på Cuba.

Obama har alltid stått for en annen Cuba-politikk enn sin forgjenger og skrev i 2007 at «Cubanske-amerikanske forbindelser til familie på Cuba ikke bare er en grunnleggende humanitær rett, men også det beste verktøyet for å bidra til et grasrotdemokrati på øya». (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus