Meny

Ber Norge om pirathjelp

Ingen personer ble skadet da pirater angrep det norske subsea-skipet Viking Forcados utenfor kystan av Nigeria. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge kan spille en ledende rolle i kampen mot pirater utenfor Somalia ved å investere i somaliske sikkerhetsstyrker, mener Somalias statsminister.

Oslo (NTB): – Å overvåke skipene er en kortsiktig løsning. Den langsiktige løsningen er å ha et sterkere styre i Somalia. Piratvirksomheten er et symptom, ikke selve sykdommen, sier statsminister Omar Abdirashid Ali Sharmarke til NRK.

Det norskeide skipet Bow Asir holdes fortsatt av pirater utenfor Somalias kyst.

Sharmarke sier det er en prioritert oppgave for regjeringen i Somalia å bekjempe piratene, men vil ikke ha internasjonale styrker inn i landet.

– Men hvis det internasjonale samfunnet bruker 5-10 prosent av det som er satt av til marinefartøy til å investere i somaliske sikkerhetsstyrker, kan vi løse problemet selv, mener den nyinnsatte statsministeren. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus