Stenger lensmannskontorer

En rekke lensmannskontor vil holde stengt i sommer. Aldri har det vært så mange som i år. (Foto: Scanpix)
En rekke lensmannskontor vil holde stengt i sommer. Aldri har det vært så mange som i år. (Foto: Scanpix)

<pPolitiet vil i sommer stenge nærmere 30 lensmannskontorer og begrunner dette med bemanningsproblemer.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ålesund (NTB): VG har foretatt en rundspørring i samtlige politidistrikter, og åtte av dem varsler sommerstengte lensmannskontorer.

De åtte er Agder, Follo, Haugaland og Sunnhordland, Hedmark, Midtre Hålogaland, Nordmøre og Romsdal, Rogaland og Sunnmøre.

Enkelte lensmannskontorer har holdt sommerstengt også de siste par årene, men etter det VG forstår har det aldri vært så mange som det ser ut til å bli i år.

Lensmenn forsikrer overfor avisen at det ikke er snakk om noen form for aksjon.

Reaksjonene fra kommuner som blir rammet av stengning er sterke.

– Et elendig signal fra politiet, enten du er lovlydig eller kriminell. Sommerstengte lensmannskontorer hører ikke hjemme i et moderne samfunn, mener Ap-ordfører Bernhard Riksfjord i Aukra kommune i Romsdal.

Justisminister Knut Storberget (Ap) sier han har tillit til at politimestrene stenger kontorene i ferieukene.

– Som andre virksomheter, må også politiet avvikle ferie. Jeg har tillit til at Politidirektoratet og politimestrene prioriterer og fordeler ressursene på en slik måte at det til enhver tid gir en best mulig polititjeneste i hele politidistriktet, sier Storberget via statssekretær Terje Moland Pedersen.

Politidirektoratet opplyser at politimestrene på egen hånd kan legge feriekabal og stenge lensmannskontorer uten godkjenning fra direktoratet. (©NTB)

Personvernpolicy