Vil sende polakker hjem

Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen vil nå utrede «tilbakevendingsordninger for arbeidsinnvandrere». (Foto: Scanpix)
Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen vil nå utrede «tilbakevendingsordninger for arbeidsinnvandrere». (Foto: Scanpix)

<pRegjeringen vurderer støtteordninger for å lokke arbeidsledige polakker til å reise hjem.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Antallet polakker som går på dagpenger i Norge er femdoblet på ett år, og Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen vil nå utrede «tilbakevendingsordninger for arbeidsinnvandrere», skriver Aftenposten.

Målet er å friste polakkene til å reise hjem frivillig ved å tilby økonomiske støtteordninger. Ett av mulige tiltak som skal utredes, er studiestøtte i hjemlandet.

– Det kan være ordninger som gjør det lettere å få en karriere i hjemlandet, eller i et annet land, i stedet for å gå på dagpenger i Norge, sier statssekretær Libe Rieber-Mohn.

Om en måned kan østeuropeere fra de nye EU-landene få norsk trygd etter bare åtte uker i arbeid i Norge. 7.500 EU-borgere er nå registrert som arbeidsledige i Nav, og dette utgjør ti prosent av alle som er helt ledige i Norge.

– Vi skal overhodet ikke kaste ut folk, forsikrer Rieber-Mohn.

– Vi utreder kun hvordan det kan lages insentiver eller ordninger som gjør det attraktivt for den enkelte eventuelt å fortsette en yrkeskarrière i hjemlandet, sier hun. (©NTB)

Personvernpolicy