Meny

Vil sende polakker hjem

Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen vil nå utrede «tilbakevendingsordninger for arbeidsinnvandrere». (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen vurderer støtteordninger for å lokke arbeidsledige polakker til å reise hjem.

Oslo (NTB): Antallet polakker som går på dagpenger i Norge er femdoblet på ett år, og Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen vil nå utrede «tilbakevendingsordninger for arbeidsinnvandrere», skriver Aftenposten.

Målet er å friste polakkene til å reise hjem frivillig ved å tilby økonomiske støtteordninger. Ett av mulige tiltak som skal utredes, er studiestøtte i hjemlandet.

– Det kan være ordninger som gjør det lettere å få en karriere i hjemlandet, eller i et annet land, i stedet for å gå på dagpenger i Norge, sier statssekretær Libe Rieber-Mohn.

Om en måned kan østeuropeere fra de nye EU-landene få norsk trygd etter bare åtte uker i arbeid i Norge. 7.500 EU-borgere er nå registrert som arbeidsledige i Nav, og dette utgjør ti prosent av alle som er helt ledige i Norge.

– Vi skal overhodet ikke kaste ut folk, forsikrer Rieber-Mohn.

– Vi utreder kun hvordan det kan lages insentiver eller ordninger som gjør det attraktivt for den enkelte eventuelt å fortsette en yrkeskarrière i hjemlandet, sier hun. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus