Forfattere anbefaler påskekrim

Her er de beste og mest skremmende bøkene til påskeegget. Foto: Krisitne Kleppo
Her er de beste og mest skremmende bøkene til påskeegget. Foto: Krisitne Kleppo

Ti bloddryppende resepter fra ti av Norges beste forfattere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ofte de nyeste krimbøkene vi blir oppfordret til å lese. Med pent glossede mordmysterier på beste utstillingsplass i bokhandler og på bensinstasjoner er det gjerne den nykronede krimdronningen eller kongen vi tar med oss på hytta.

Men den store krimopplevelsen kan være vanskelig å finne. Vi har bedt ti av Norges beste forfattere anbefale krim.

De har fått lov til å avgrense sjangeren selv

Karin Fossum anbefaler:

Kerstin Ekman «Hendelser ved vann» (1993)

På begynnelsen av 70-tallet i den nord-svenske bygda Svartvattnet skjer et grufullt dobbeltmord. Det legger seg som en skygge over det vesle bygdesamfunnet. En ung kvinne tror hun har fått et glimt av morderen, 18 år senere ser hun ham igjen. Kerstin Ekman er en av Sveriges største forfattere. I 1994 fikk hun Nordisk Råds litteraturpris for «Hendelser ved vann».

- Denne boken oppfyller alle ønskene man kan ha til en god krimroman. Den har et godt plott med et historisk bakteppe og et dramatisk drap i bunnen. Det er en bok som både er vakker og brutal på samme tid, sier forfatteren.

Karin Fossum selv er best kjent for kriminalromanene om Konrad Sejer, som også er filmatisert med Bjørn Sundqvust i hovedrollen.

Nikolaj Frobenius anbefaler :

Tre noveller av Edgar Allan Poe:

«Mordene i Rue Morgue» (1841)

«Det forgiftede brev» (1844)

«Mysteriet Marie Roget» (1843)

Skrekkforfatteren Edgar Allan Poe omtales ofte som detektivfortellingens oppfinner. I «Mordene i Rue Morgue» er vi på jakt etter en grufull kvinnemorder i Paris.

- I disse novellene oppfinner Edgar Allan Poe figuren og romanhelten detektiven. De er spennende, og har et slags refleksjonsnivå som gjør at de også tilfredsstiller en mer krevende filosofisk leser. Dette er spennende og kloke tekster, sier Frobenius.

Nikolaj Frobenius mottok i år Ungdommens kritikerpris og ble nominert til Brage for sin fiksjonsbiografi om nettopp Edgar Allan Poe.

Olaug Nilssen anbefaler:

Stieg Larsson - «Menn som hater kvinner» (2005)

Journalist Mikael Blomkvist blir dømt for æreskrenkels og slutter i jobben sin. Da blir han hanket inn av Henrik Vanger, det mektige overhodet i familiebedriften Vanger-konsernet. Blomkvist skal finne ut hva som skjedde med en ung pike i Vanger-slekten som forsvant for nærmere 40 år siden. Han får uventet hjelp fra den smarte og mystiske unge kvinnen Lisbeth Salander.

- Jeg hørte denne på lydbok mens jeg satt på Haukeli ekspressen. Det pleier å være ulidelig kjedelig å sitte på buss så lenge, men da jeg kom frem var det så spennende at jeg ikke ville slutte å høre på boka. Den gåta om Harriet var spennende og jeg ble inspirert av historien om Salander. Jeg leser krim på en litt annen måte enn andre bøker. Jeg liker spenninga. Det er lenge siden jeg har lest krim som jeg ble så positivt overrasket over som denne, sier Nilssen.

Olaug Nilssen ble i 2004 kåret til en av norges beste forfattere under 35 år. Hun er best kjent for boka «Få meg på for faen», som også ble teaterstykke.

Carl Frode Tiller anbefaler:

Fjodor Dostojevskij «Brødrene Karamasov» (1880)

Boken handler om forholdet mellom en fordrukken far og hans fire sønner. På bakgrunn av en mordgåte diskuterer Dostojevskij Gud og ordningen i verden .

- Nå er ikke jeg en så stor leser av krimromaner. Det nærmeste jeg kommer er Brødrene Karamasov, som på et vis kan ses som en krimbok. Den gjorde et stort inntrykk på meg da jeg leste den som student. Brødrene Karamasov er spennende og lærerik samtidig som den er dyptpløyende, sier forfatteren.

Carl Frode Tiller vant Brageprisen og Kritikerprisen for sin siste bok «Innsirkling» (2007).

Frode Grytten anbefaler:

The Wire (TV-serie) (2002-2008)

Amerikansk TV-serie om blant annet narkohandel, media, skolesystem og byråkrati i Baltimore. Handlingen sentrerer seg rundt byens politistasjon. Serien er hyllet av kritikere og fans som den smarteste og dypeste serien på TV-skjermen.

- For meg er «The Wire» den beste krimmen jeg har sett på lang tid. De har jo blant annet fått krimforfatter Dennis Lehane til å skrive manus. «The Wire» kan nærmest ses som en slags oppdatert Charles Dickens. Den viser så mange tråder av det som rører seg i et samfunn fra bunnen til toppen, sier Grytten.

Frode Grytten har vunnet både Brageprisen og krimsjangerens egen pris Rivertonprisen.

Stig Sæterbakken anbefaler:

George Simenon – Maigret og avdøde herr Gallet (1932)

I Maigret og avdøde herr Gallet er det en omreisende selger som blir funnet skutt og drept på et hotellrom i Sancerre. Det er sommer, varmt og trykkende, Maigret svetter og har problemer med å skjule sin avsmak for den tertefine enken, fru Gallet. Og som vanlig er selve forklaringen en ytterst trist historie.

- Jeg begynte å lese Maigret da jeg traff hun som nå er min kone. Vi var på leting etter noe jeg kunne lese høyt for henne og endte litt tilfeldig opp med Maigret. I årenes løp har jeg lest 73 stykker høyt for henne. Det vil si alle, bortsett fra to. De to har det ikke lyktes oss å få tak i. Simenon skriver på en formel, men denne formelen er så velutviklet og rik på variasjoner at den legger rammene for et genuint originalt drama hver eneste gang. På sitt beste er det ibsenske kvaliteter over det, måten det nesten alltid er et menneskelige feilskjær fra fortiden som innhenter en som i mellomtiden er blitt en respektabel samfunnsborger, og som dermed tvinges til å begå en ny forbrytelse, som regel et drap. Det er i det hele tatt en veldig trist atmosfære i alle disse bøkene. På samme måte er også Maigret preget av en slags dyster erkjennelse av hva som driver mennesker til å begå ugjerninger. Han vet at de fleste, hvis ikke alle, forbrytelser har en sørgelig årsak. I denne erkjennelsen ligger også hans sympati for mange av dem som mister grepet om sin rettskaffenhet, for å si det sånn. En gang skal jeg skrive et essay om dette. Det skal hete "Maigrets melankoli", sier forfatteren.

Stig Sæterbakken har vært kunsterisk leder i Norsk Litteraturfestival. Hans siste bok er krimboka «Usynlige hender» fra 2007.

Gunnar Staalesen anbefaler:

Margaret Millar – Så en engel (1962)

Den kanadiske forfatteren Margaret Millar var en av de psykologiske kriminalhistorienes mestere. «Så en engel» foregår i en søvnig småby i California. Det begynner med at en pengelens detektiv etterforsker en forsvinningssak i en kristen sekt, så snubler han over noe langt større.

- For meg er denne boken en fremragende kombinasjon av et klassisk mysterium og en moderne detektivroman. Det er en av de beste kriminalromanene som noensinne er skrevet, sier forfatteren.

Gunnar Staalesen er best kjent for bøkene om Varg Veum, så nå filmatiseres. Han har vunnet Rivertonprisen to ganger.

Torkil Damhaug anbefaler:

John Ajvide Lindqvist – La den rette komme inn (2004)

Det er tidlig 80-tall og i den svenske forstaden Blackeberg vokser tolvåringen Oscar opp sammen sin mor. Han blir mobbet på skolen og klarer ikke å hamle opp med plageåndene. En mystisk morder kommer til Blackeberg og tapper ofrene sine for blod. Samtidig blir Oscar kjent med den nye nabojenta Eli.

- Jeg leste denne i vinter. Det er en vampyrhistorie, men måten Lindqvist har lagt den inn i en sosialrealistisk ramme er veldig dyktig gjort. Han klarer på en spennende måte å kombinere en oppvekstskildring med det fantastiske. Vi kommer inn på temaer som ligger i vampyrmyten, som forbannelsen ved det å vær i live. Personskildringene er troverdige og forfatteren skriver på en måte som gjør en engasjert i figurene. Jeg har ikke sett filmen ennå. Den gleder jeg meg til, sier Damhaug.

Torkil Damhaug er aktuell med krimromanen «Døden ved vann». Den er for øyeblikket en av Norges mest populære krimbøker.

Torgrim Eggen anbefaler:

James Ellroy - Seks tusen kalde (2001)

Vi er i USA på 60-tallet. Tre menn, en fra FBI, en fra mafiaen og en høyreekstremist drar til Dallas for å skjule sporene etter drapet på John F. Kennedy. De finner hverandre og begynner å samarbeide. Våre tre menn er aldri langt unna de enorme omveltningene som tiltar på 60-tallet. Howard Hughes tar over Vegas, J. Edgar Hoover kriger mot borgerrettsbevegelsen, heroinproduksjonen i Vietnam skyter fart, våpen smugles til Cuba, og når Martin Luther King jr. og Robert Kennedy myrdes.

- James Ellroy er verdens beste krimforfatter. Han er egentlig den eneste man trenger å lese, Dette er en bok på over 700 sider, men noe av det som gjør han god er at han skriver kort. Han skriver kort på over 700 sider, sier Torgrim Eggen.

Torgrim Eggen er forfatter, musiker og journalist. Hans siste roman var «Manhattan» fra 2007.


Levi Henriksen anbefaler:

James Lee Bruke: «Blikktak blues for New Orleans» (2007)

Etter Hurricane Katrina ligger New Orleans i ruiner. Lik flyter i gatene, strømnettet har brutt sammen og lovløsheten herjer. Hit kommer politimannen Dave Robicheaux for å gjeninnføre lov og orden. Han tar opp jakten på to voldtektsmenn og en amfetamin-avhengig prest.

- Boken er en slags kjærlighetssang til en by som en gang var. James Lee Bruke skriver bra. Jeg leser ikke mye krim, men han er en av mine favorittforfattere. Hans skildringer av New Orleans etter Katrina er fascinerende og spennende. Han har rike bilder og skriver på en måte som gjør det vanskelig å legge boka fra seg, sier Henriksen.

Levi Henriksen vant bokhandlerprisen i 2004. Hans siste bok var «Like østenfor regnet» fra i fjor.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
14:10 Mot delvis åpning av skoler og barnehager senere i april13:47 Fagdirektør i FHI mener coronagrepet må løsnes13:17 Person funnet død i fjæra i Trondheim13:14 Israel slår tilbake mot corona-påstander12:09 New Zealands helseminister sier han er en idiot12:01 Schmeichel bønnfaller Manchester United om å holde fast ved Solskjær11:58 Oslo tingrett sier nei til kravet om å utsette rivingen av Y-blokka11:19 Erna Solberg informerer om videre coronatiltak tirsdag ettermiddag10:15 Medlem av Kennedy-familien funnet omkommet08:42 Enige om krisepakke på 50 milliarder uten utbytteforbud08:29 Riise til TV 2: – Trond Fredriksen ødela motivasjonen min som fotballspiller07:57 Overvekt av svarte blant de coronadøde i USA07:39 Flytting av Paralympics endrer ikke på Skarsteins planer: – Tokyo er fortsatt det store målet07:05 Her ble norske motstandsmenn satt i britisk bur06:58 Far dømt til å betale datter 3,4 millioner etter overgrep06:25 Her er Hareides kriseprosjekter på vei og bane06:15 50 år siden det tok offisielt slutt for Beatles – nå trøster «Let It Be» på nytt i coronatiden06:00 Dette skjer i dag05:37 Dette skjedde i natt05:30 Gigantisk massegrav funnet i Rwanda04:53 Virusutbruddet stanset bøssebærere -fasteaksjon blir digital04:45 5.863 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 10503:57 Trump og Biden begravde stridsøksa i telefonsamtale03:23 Kardinal George Pell frifunnet for seksuelle overgrep03:08 Siktede etter storsvindel utleveres ikke på grunn av virusutbruddet02:08 30.000 sykehusavtaler avlyst eller utsatt i Helse Bergen01:38 Mann drept av hai i Australia01:11 Nominasjonsvalget i Wisconsin blir likevel gjennomført00:40 Johnsons sykehusinnleggelse endrer ikke Trumps atferd00:28 Trump ber for sin venn Boris Johnson23:57 Stoltenberg ønsker Johnson god bedring23:50 Valguro i Guyana får Norge til å fryse 400 millioner til regnskogen23:36 Trump og Biden i telefonsamtale om koronautbruddet22:47 Park kan bli omgjort til gravplass i New York21:27 Elton John lanserer corona-fond for hiv-positive21:19 Boris Johnson får intensivbehandling for covid-1921:10 Hvor lenge skal vi holde på sånn? Når skal vi tilbake til normalen?20:46 Roskilde-festivalen avlyses20:26 Stor snøskredfare i Nord-Norge fra onsdag20:19 Danske barn tilbake i barnehager og på skolen etter påske20:11 Oslo kommune vil overvåke hvor folk er i påsken19:59 – Pandemien er en påminnelse om at jøder vil bli beskyldt når en får epidemier19:52 Togselskapet Go-Ahead må permittere ansatte19:30 Bond-skuespiller Honor Blackman er død19:24 Ble verdens rikeste barnestjerne – så forsvant han fra rampelyset18:22 Henter smittevernutstyr fra hemmelige nødlagre fra krigen18:04 Nekter å komme Raymond Johansen i møte: – Jeg er sterk tilhenger av søndagfri16:49 Ja, noen følger ikke reglene – men jeg ser et Norge i dugnad16:37 Pep Guardiolas mor døde av coronaviruset16:28 FHI: Tror det er drøyt 14.000 coronasmittede i Norge16:14 Høie: – Coronaepidemien er under kontroll16:08 Roy Steffensen (Frp) friskmeldt for corona og søker gjenvalg til Stortinget15:57 Norwegian har sendt oppsigelsesvarsel til alt kabinpersonale i Sverige15:48 Hadde hjerner som aper, men barndom som mennesker14:39 76 nye dødsfall i Sverige – 477 totalt14:18 Overlege frykter lemping på coronatiltak14:15 Slik vil forskerne finne ut om de norske corona-tiltakene virker13:59 The Athletic: Fifa vil forlenge sesongen på ubestemt tid13:42 MDG-Bastholm roser Solbergs corona-ledelse – men med et stikk13:31 Frykter konkurser – festivalene ber Oslo om forbud nå13:19 Ecuador legger coronadøde i pappesker11:58 Nesten halvparten av sengene på Oslo universitetssykehus står tomme11:22 Norge inngår milliardavtale med humanitære organisasjoner10:34 Ropstad: Ikke sannsynlig at staten vil kompensere tap av gaveinntekter09:47 Helikopterulykke i Sandnes09:43 Solemdal avslutter skiskytterkarrieren09:05 Coronatiltak: Nye smittetall viser regjeringens dilemma08:06 Sparket kaptein er selv coronasmittet07:47 Taliban: Avtalen med USA er i ferd med å bryte sammen07:13 La Naturen Leve til regjeringen: Ikke hør på vindkraftlobbyen!06:39 Smittede uten symptomer et økende problem i Kina06:30 Koronafrykt i overfylte flyktningleirer i Libanon06:09 Dette skjer i dag06:07 FN ber land om å beskytte kvinner i viruskarantene06:00 Titusenvis av amerikanske helsearbeidere uten jobb05:40 Dette skjedde i natt05:30 Kommuner ber regjeringen lempe på hytteforbudet05:11 Ukjent hvor mange barn som faktisk går på skolen04:55 5.758 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 11804:21 Sør-Korea melder om færre enn 50 nye smittede03:47 Mer enn 95.900 koronatilfeller i Tyskland – over 1.400 døde03:41 Barneombudet vil hindre stans i barns rettsprosesser03:39 Opposisjonspartier krever åpenhet for å hindre misbruk av støtteordninger03:34 Oljeprisen faller markant etter møteutsettelse03:17 Mer enn 1.200 døde på ett døgn i USA02:58 Abe under press for å erklære koronakrise i Japan02:38 Trump hevder koronautbruddet når toppen de neste dagene02:25 44.000 krever evakuering av barn fra gresk flyktningleir01:41 Regjeringen vil gi reiselivet seks ganger lenger tid til å refundere reiser01:09 Skogbranner herjer ved Tsjernobyl00:33 Skottlands helsedirektør går av etter brudd på koronaregler23:57 Knivstikking på Jæren – to siktet for drapsforsøk23:49 Tiger testet positivt for koronavirus22:36 Mange nordmenn er corona-fast i utlandet. En av dem er Christopher (31)22:21 Boris Johnsen fortsatt på sykehus21:30 Fransk klubblege tok livet sitt etter å ha blitt koronasmittet21:23 Dronning Elizabeth takket alle som holder seg hjemme20:59 Person tatt av snøskred på Senja20:44 Knivstikking i Vigrestad på Jæren – to pågrepet20:27 Slik rammer coronaviruset forskningen
Siste nytt
14:10NorgeMot delvis åpning av skoler og barnehager senere i april13:47NorgeFagdirektør i FHI mener coronagrepet må løsnes13:17NorgePerson funnet død i fjæra i Trondheim13:14VerdenIsrael slår tilbake mot corona-påstander12:09VerdenNew Zealands helseminister sier han er en idiot12:01SportSchmeichel bønnfaller Manchester United om å holde fast ved Solskjær11:58NorgeOslo tingrett sier nei til kravet om å utsette rivingen av Y-blokka11:19NorgeErna Solberg informerer om videre coronatiltak tirsdag ettermiddag10:15VerdenMedlem av Kennedy-familien funnet omkommet08:42PengerEnige om krisepakke på 50 milliarder uten utbytteforbud08:29SportRiise til TV 2: – Trond Fredriksen ødela motivasjonen min som fotballspiller07:57VerdenOvervekt av svarte blant de coronadøde i USA07:39SportFlytting av Paralympics endrer ikke på Skarsteins planer: – Tokyo er fortsatt det store målet07:05VerdenHer ble norske motstandsmenn satt i britisk bur06:58NorgeFar dømt til å betale datter 3,4 millioner etter overgrep06:25NorgeHer er Hareides kriseprosjekter på vei og bane06:15Kultur50 år siden det tok offisielt slutt for Beatles – nå trøster «Let It Be» på nytt i coronatiden06:00NorgeDette skjer i dag05:37NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenGigantisk massegrav funnet i Rwanda04:53NorgeVirusutbruddet stanset bøssebærere -fasteaksjon blir digital04:45Norge5.863 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 10503:57VerdenTrump og Biden begravde stridsøksa i telefonsamtale03:23VerdenKardinal George Pell frifunnet for seksuelle overgrep03:08NorgeSiktede etter storsvindel utleveres ikke på grunn av virusutbruddet02:08Norge30.000 sykehusavtaler avlyst eller utsatt i Helse Bergen01:38VerdenMann drept av hai i Australia01:11VerdenNominasjonsvalget i Wisconsin blir likevel gjennomført00:40VerdenJohnsons sykehusinnleggelse endrer ikke Trumps atferd00:28VerdenTrump ber for sin venn Boris Johnson23:57VerdenStoltenberg ønsker Johnson god bedring23:50NorgeValguro i Guyana får Norge til å fryse 400 millioner til regnskogen23:36VerdenTrump og Biden i telefonsamtale om koronautbruddet22:47VerdenPark kan bli omgjort til gravplass i New York21:27KulturElton John lanserer corona-fond for hiv-positive21:19VerdenBoris Johnson får intensivbehandling for covid-1921:10NorgeHvor lenge skal vi holde på sånn? Når skal vi tilbake til normalen?20:46KulturRoskilde-festivalen avlyses20:26NorgeStor snøskredfare i Nord-Norge fra onsdag20:19VerdenDanske barn tilbake i barnehager og på skolen etter påske20:11NorgeOslo kommune vil overvåke hvor folk er i påsken19:59Verden– Pandemien er en påminnelse om at jøder vil bli beskyldt når en får epidemier19:52NorgeTogselskapet Go-Ahead må permittere ansatte19:30VerdenBond-skuespiller Honor Blackman er død19:24KulturBle verdens rikeste barnestjerne – så forsvant han fra rampelyset18:22VerdenHenter smittevernutstyr fra hemmelige nødlagre fra krigen18:04NorgeNekter å komme Raymond Johansen i møte: – Jeg er sterk tilhenger av søndagfri16:49NorgeJa, noen følger ikke reglene – men jeg ser et Norge i dugnad16:37VerdenPep Guardiolas mor døde av coronaviruset16:28NorgeFHI: Tror det er drøyt 14.000 coronasmittede i Norge16:14NorgeHøie: – Coronaepidemien er under kontroll16:08PolitikkRoy Steffensen (Frp) friskmeldt for corona og søker gjenvalg til Stortinget15:57NorgeNorwegian har sendt oppsigelsesvarsel til alt kabinpersonale i Sverige15:48VerdenHadde hjerner som aper, men barndom som mennesker14:39Verden76 nye dødsfall i Sverige – 477 totalt14:18Helse og livsstilOverlege frykter lemping på coronatiltak14:15Helse og livsstilSlik vil forskerne finne ut om de norske corona-tiltakene virker13:59SportThe Athletic: Fifa vil forlenge sesongen på ubestemt tid13:42PolitikkMDG-Bastholm roser Solbergs corona-ledelse – men med et stikk13:31PengerFrykter konkurser – festivalene ber Oslo om forbud nå13:19VerdenEcuador legger coronadøde i pappesker11:58Helse og livsstilNesten halvparten av sengene på Oslo universitetssykehus står tomme11:22NorgeNorge inngår milliardavtale med humanitære organisasjoner10:34NorgeRopstad: Ikke sannsynlig at staten vil kompensere tap av gaveinntekter09:47NorgeHelikopterulykke i Sandnes09:43SportSolemdal avslutter skiskytterkarrieren09:05Helse og livsstilCoronatiltak: Nye smittetall viser regjeringens dilemma08:06VerdenSparket kaptein er selv coronasmittet07:47VerdenTaliban: Avtalen med USA er i ferd med å bryte sammen07:13PengerLa Naturen Leve til regjeringen: Ikke hør på vindkraftlobbyen!06:39VerdenSmittede uten symptomer et økende problem i Kina06:30VerdenKoronafrykt i overfylte flyktningleirer i Libanon06:09NorgeDette skjer i dag06:07VerdenFN ber land om å beskytte kvinner i viruskarantene06:00VerdenTitusenvis av amerikanske helsearbeidere uten jobb05:40NorgeDette skjedde i natt05:30NorgeKommuner ber regjeringen lempe på hytteforbudet05:11NorgeUkjent hvor mange barn som faktisk går på skolen04:55Norge5.758 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 11804:21VerdenSør-Korea melder om færre enn 50 nye smittede03:47VerdenMer enn 95.900 koronatilfeller i Tyskland – over 1.400 døde03:41NorgeBarneombudet vil hindre stans i barns rettsprosesser03:39NorgeOpposisjonspartier krever åpenhet for å hindre misbruk av støtteordninger03:34VerdenOljeprisen faller markant etter møteutsettelse03:17VerdenMer enn 1.200 døde på ett døgn i USA02:58VerdenAbe under press for å erklære koronakrise i Japan02:38VerdenTrump hevder koronautbruddet når toppen de neste dagene02:25Norge44.000 krever evakuering av barn fra gresk flyktningleir01:41NorgeRegjeringen vil gi reiselivet seks ganger lenger tid til å refundere reiser01:09VerdenSkogbranner herjer ved Tsjernobyl00:33VerdenSkottlands helsedirektør går av etter brudd på koronaregler23:57NorgeKnivstikking på Jæren – to siktet for drapsforsøk23:49VerdenTiger testet positivt for koronavirus22:36NorgeMange nordmenn er corona-fast i utlandet. En av dem er Christopher (31)22:21VerdenBoris Johnsen fortsatt på sykehus21:30SportFransk klubblege tok livet sitt etter å ha blitt koronasmittet21:23VerdenDronning Elizabeth takket alle som holder seg hjemme20:59NorgePerson tatt av snøskred på Senja20:44NorgeKnivstikking i Vigrestad på Jæren – to pågrepet20:27NorgeSlik rammer coronaviruset forskningen
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus