Norgesvenn

Bryan King
Bryan King

<pFoppallkortet er med på å heve statusen til kategorien Norgesvenner fra middelmådige Smokie og Bonnie Tyler til vår helt Bryan King. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foppallkortet gjør med dette et hat-trick og serverer våre faste lesere en keeper for tredje lørdag på rad.

Denne gang er det ikke en merittert keeper med VM-tittel eller hundrevis av landkamper, men mange vil nok dra kjensel på denne karen likevel. Dog ikke ut i fra dette foppallkortet. Vi i redaksjonen er ambivalente til dette kortet; er det et av de dårligste eller beste kortene i bunken? Det er dårlig fordi du ikke ser mannen – det kunne vel egentlig vært hvem som helst med en bart, men samtidig er det et stilportrett av en keeper fra lang avstand - en klassisk idrettsutøver som gir assosiasjoner til de gamle grekere.

Uansett; Bryan King figurerer bare på denne årgangen av foppallkortene fra 70- tallet, nærmere bestemt Topps 1976/77 for spesielt interesserte, og det var vel på høyden av karrieren bildet er tatt. Bryan hadde endelig tatt steget opp til Coventry og 1. divisjon (i vårt vokabular er 1. divisjon det høyeste nivået). Karrieren lå foran Mr. King, men plutselig stoppet det opp.

Bryan Kings karriere startet i Chelmsford City, og han ble kjøpt til Millwall i 1967. Der ble han trent av Lawrie Leslie, et kjent navn blant alle gamle West Ham- og Stokefans. Tiden i Millwall ble fantastisk for Bryan som fikk 302 ligakamper og var meget stabil i mål for The Lions. Han har den dag i dag en stor plass i mange Millwallhjerter i Sør-Øst London, 168 ligakamper på rad sier vel det meste om Kings posisjon i klubben. Til og med landslaget var interessert, og han kom så langt som til benken i en landskamp mot Portugal i 1974.

En god keeper i de lavere divisjoner er selvfølgelig attraktive for de store klubbene, og i 1976 var gikk ferden til Coventry for 57 000 pund. Ting så ut til å ordne seg for Bryan, men skjebnen ville det annerledes. En alvorlig skade satte en effektiv stopper for karrieren etter bare 23 kamper for Coventry.

Nå er det Norge kommer inn i bildet. Etter spillerkarrieren dro Bryan hit som trener og fikk ansvaret for bl.a. Kongsberg, Jerv og Harstad IL. Bosatt i Kongsberg har han i de senere år vært Tottenhams speider i Skandinavia og er selvfølgelig fast inventar på Ullevåll når de neste norske eksportvarene skal finsiktes. I tillegg er han ofte å se som gjest hos Dag Solheim i Canal + for å kommentere Premier League.

Foppallkortet synes Bryan hever statusen på yrkesgruppen «Norgesvenner» og er glade for alle Foppallkort-helter som bosetter seg i Norge. Vi skulle selvfølgelig gjerne hatt flere av dem.

God påske til dere alle!