Meny

Blodig gisseldrama i amerikansk småby

Blodig gisseldrama i amerikansk småby

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I flere timer ble folk holdt som gisler inne i en bygning i Binghamton i den amerikanske delstaten New York. Minst 14 personer ble drept i skytedramaet fredag.

Mikroblogget om Binghamton
Twingly Blog Searchbinghamton -RT -retweetmicroblog

Etter å ha parkert bilen slik at den sperret bakdøren, tok gjerningsmannen seg inn gjennom hovedinngangen og begynte skyte rundt seg, ifølge nyhetsdirektør i WNBF Radio, Bob Joseph.

– Gjerningsmannen drepte tolv eller tretten personer. Dette er en forferdelig situasjon, sa New York-guvernør David Paterson til amerikansk TV fredag.

Over 40 personer var inne i bygget da de første skuddene ble løsnet, og noen ble holdt som gisler i flere timer.

Bygningen brukes til engelskundervisning og andre tjenester for nyankomne innvandrere som ønsker amerikansk statsborgerskap.

Telefonkontakt

Underveis fikk redningsmannskaper kontakt med noen av gislene via telefon. Enkelte hadde klart å flykte ned i kjelleretasjen, mens andre gjemte seg i et skap mens dramaet utspilte seg.

– Det har vært lite informasjon tilgjengelig om hva som foregår, annet enn at liv har gått tapt. Det finnes ingen unnskyldning for slik skyting og et slikt brutalt angrep på uskyldige personer, sa New York-guvernøren videre.

Funnet død

Dramaet endte med at gjerningsmannen tok sitt eget liv, opplyser politikilder til nyhetsbyrået AP.

Gjerningsmannen ble først beskrevet som en ung mann i 20-årene, men CNN meldte senere at det trolig var en 42 år gammel mann fra delstaten New York som hadde løsnet skuddene.

Binghamton ligger nordvest for New York. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus