Du spøker ikke med pandaer

MALTE BJØRNER: Å hevde at pandaene var malte brunbjørner falt ikke i god jord hos kineserne. Foto: REUTERS
MALTE BJØRNER: Å hevde at pandaene var malte brunbjørner falt ikke i god jord hos kineserne. Foto: REUTERS
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pTo pandaer som ble gitt i gave fra Kina til Taiwan er egentlig brunbjørner som ble malt svarte og hvite, hevdet en avis i Taipei.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var en aprilspøk – men morsomheten tas ikke nådig opp.

Den engelskspråklige avisen Taipei Times skrev onsdag denne uken at svindelen var avslørt. Ikke bare var «pandaene» falske, de tilbrakte også mesteparten av tiden med å ha sex, framholdt avisen.

– Vi ber avisen rette opp denne upassende historien, ettersom den sender et galt budskap. En spøk er en spøk, men det er ikke morsomt når både avisens gode rykte og opplysningsarbeidet omkring bevaring av pandaen, sier Taipeis dyrehagesjef Jason Yeh.

Pandaen regnes som sterkt utryddingstruet, og ifølge enkelte rapporter fins det i dag bare noe over 1.500 ville pandaer igjen i verden. De fleste av disse holder til i avsidesliggende strøk i de midtre delene av Kina.

Kineserne har brukt slike dyr som gaver til andre i det som er blitt kalt «pandadiplomati». Pandaer kan holdes i zoologiske hager, men det har vist seg svært vanskelig å få dem til å parre seg i fangenskap. (©NTB)