Velgerne sier farvel til Sponheim på ny måling

DÅRLIG OPPSLUTNING: Sponheim ville blitt sendt hjem fra Stortinget hvis det var valg i dag. (Foto: Scanpix)
DÅRLIG OPPSLUTNING: Sponheim ville blitt sendt hjem fra Stortinget hvis det var valg i dag. (Foto: Scanpix)

<pVenstre havner under sperregrensen og partileder Lars Sponheim ville ha blitt sendt hjem fra Stortinget hvis det var valg i dag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstre oppnår støtte fra 3,4 prosent av de spurte på en måling TNS Gallup har gjort for TV 2. Det er en nedgang på 1,1 prosentpoeng fra forrige måling i begynnelsen av mars.

Også for Høyre er situasjonen dramatisk. Partiets oppslutning faller med 3 prosentpoeng til 12,6 prosent. Fremskrittspartiet går derimot fram 1,3 prosentpoeng til 26 prosent.

Arbeiderpartiet er fortsatt landets største parti med støtte fra 35,7 prosent, viser målingen. Det er en økning på 0,2 prosentpoeng siden forrige måned.

Aps regjeringspartnere går også fram på målingen. Sosialistisk Venstreparti oppnår 7,7 prosent, en oppgang på 0,7 prosentpoeng. Senterpartiet øker med 0,8 prosentpoeng til 5,9 prosent.

Kristelig Folkeparti går ørlite tilbake med 0,1 prosentpoeng til 5,1 prosent, Rødt øker sin oppslutning med 0,6 prosentpoeng til 1,4 prosent, mens kategorien «andre» oppnår støtte fra 2,1 prosent av de spurte. Det er en økning på 1 prosentpoeng siden forrige måned. (©NTB)

Personvernpolicy