Fengsel i 16 år for eks-konedrap i Bygland

DREPT AV EKS-MANN: Her bæres båren med kvinnen som ble knivstukket og drept ved Bygland skule i fjor sommer. Fredag ble eks-mannen dømt for drapet. (Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX)
DREPT AV EKS-MANN: Her bæres båren med kvinnen som ble knivstukket og drept ved Bygland skule i fjor sommer. Fredag ble eks-mannen dømt for drapet. (Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX)

<pEn 38 år gammel mann er i Kristiansand tingrett dømt til 16 års fengsel for drapet på sin ekskone i Bygland i fjor sommer.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den irakiske mannen er kjent skyldig på alle tiltalepunkter.

Han må dessuten betale erstatning på 300.000 kroner til sine tre yngste barn, som alle var vitner til drapet.

Mannen tok livet av sin ekskone onsdag 2. juli i fjor. Drapet skjedde utenfor Bygland skole. Kvinnen ble drept med 22 knivstikk. Tre av dem var rettet mot hjertet.

– Frifinnelse

Aktor Stine Sveier Nielsen ba i avslutningsprosedyren i forrige uke om 17 års fengsel for drapsofferets eksmann. Det fantes ingen formildende omstendigheter, mente hun.

38-åringens forsvarer, advokat Sveinung Johnsen, ba i utgangspunktet om frifinnelse på grunn av mangel på bevis for forsettlig drap. Eventuelt måtte en straff på 10-12 års fengsel være riktig dersom retten skulle komme fram til at klienten kunne dømmes for forsettlig drap, mente han.

Skjerpende

Tingretten sier i dommen at drapet skjedde under særdeles skjerpende omstendigheter, blant annet fordi det skjedde foran parets barn og på ettermiddagen på et sted hvor barn omgås daglig, melder TV 2.

Retten slår også fast at det ikke er tvil om at fornærmede var blitt truet av tiltalte i forkant av drapet og at det er bevist utover enhver tvil at drapet skjedde med forsett.

Ny kjæreste

Den 31 år gamle kvinnen og irakeren hadde gått fra hverandre og bodde ikke lenger sammen i fjor sommer. Kvinnen hadde dessuten fått seg ny kjæreste, og dette hadde hun tenkt å informere eksmannen om den dagen drapet skjedde.

38-åringen erkjente i retten å ha knivstukket kvinnen én gang. Flere stikk kunne han ikke huske.

Parets eldste sønn (17) ble først siktet for medvirkning, men saken mot ham ble frafalt etter bevisets stilling. (©NTB)

Personvernpolicy