Meny

Sparket guvernør risikerer 300 års fengsel

VILLE SELGE SETE: 52 år gamle Blagojevich ble fratatt posten som guvernør, etter at det ble kjent at han forsøkte å selge Barack Obamas sete i Senatet til høystbydende. Foto: SCANPIX/REUTERS/Jeff Haynes

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere Illinois-guvernør Rod Blagojevich risikerer 300 års fengsel, etter at en føderal storjury har tiltalt ham for korrupsjon, svindel, pengeutpressing og falsk forklaring.

52 år gamle Blagojevich er fra før fratatt posten som guvernør, etter at det ble kjent at han forsøkte å selge Barack Obamas sete i Senatet til høystbydende.

Etterforskningen har avdekket hvordan han opp gjennom årene lovet politiske gjenytelser for valgkampbidrag, og en føderal storjury har nå tatt ut tiltale.

Den 75 sider lange tiltalen er på 19 punkter og dersom Blagojevich blir funnet skyldig i alle disse, risikerer han å bli dømt til over 300 års fengsel og minst 26 millioner kroner i bot.

– Jeg er lei meg og såret, men jeg er ikke overrasket over tiltalen, sier Blagojevich, som fortsatt er en fri mann.

– Jeg er uskyldig og ser fram til å kunne renvaske meg i retten, sier han.

Blagojevichs eldre bror Robert, to tidligere medarbeidere og to forretningsmenn er også tiltalt i saken. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus