- Fogh har meldt sitt NATO-kandidatur

<pDanmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen har formelt erklært seg som kandidat til stillingen som ny generalsekretær i NATO, melder den danske avisen Politiken.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brussel (NTB-Trygve Mellvang Berg): Fogh Rasmussen kom med kunngjøringen på et ekstraordinært møte NATO-landenes ambassadører hadde i Brussel torsdag kveld, opplyser diplomatiske kilder til politiken.dk.

- Det betyr ikke at saken er avgjort ennå. Men han er i høy grad med i spillet, sier en kilde.Ifølge nettavisen er Tyrkia fortsatt skeptisk til å la Fogh Rasmussen bli ny sjef for alliansen. Uformelle møter mellom visse ledere under G20-toppmøtet i London torsdag har imidlertid ført diskusjonen til et punkt der den danske statsministeren nå formelt er kandidat, ifølge avisen.

- Jeg kan bekrefte at vi har hatt et møte der vi diskuterte spørsmålet om ny generalsekretær, men innholdet er konfidensielt, sier Norges NATO-ambassadør Kim Traavik til NTB.

Han vil ikke svare på spørsmål om Fogh Rasmussen har lansert sitt kandidatur.

- Det kan jeg ikke kommentere. Det er en prosess som fortsatt pågår. Slike spørsmål må rettes til stats- og regjeringssjefer på toppmøtet i Strasbourg fredag. (Forsidebilde: Scanpix)

Er den danske statsministeren personen som bør lede NATO i fremtiden? Del gjerne dine synpunkter med andre lesere i kommentarfeltet under.


Personvernpolicy