Meny

- Fogh har meldt sitt NATO-kandidatur

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen har formelt erklært seg som kandidat til stillingen som ny generalsekretær i NATO, melder den danske avisen Politiken.

Brussel (NTB-Trygve Mellvang Berg): Fogh Rasmussen kom med kunngjøringen på et ekstraordinært møte NATO-landenes ambassadører hadde i Brussel torsdag kveld, opplyser diplomatiske kilder til politiken.dk.

- Det betyr ikke at saken er avgjort ennå. Men han er i høy grad med i spillet, sier en kilde.Ifølge nettavisen er Tyrkia fortsatt skeptisk til å la Fogh Rasmussen bli ny sjef for alliansen. Uformelle møter mellom visse ledere under G20-toppmøtet i London torsdag har imidlertid ført diskusjonen til et punkt der den danske statsministeren nå formelt er kandidat, ifølge avisen.

- Jeg kan bekrefte at vi har hatt et møte der vi diskuterte spørsmålet om ny generalsekretær, men innholdet er konfidensielt, sier Norges NATO-ambassadør Kim Traavik til NTB.

Han vil ikke svare på spørsmål om Fogh Rasmussen har lansert sitt kandidatur.

- Det kan jeg ikke kommentere. Det er en prosess som fortsatt pågår. Slike spørsmål må rettes til stats- og regjeringssjefer på toppmøtet i Strasbourg fredag. (Forsidebilde: Scanpix)

Er den danske statsministeren personen som bør lede NATO i fremtiden? Del gjerne dine synpunkter med andre lesere i kommentarfeltet under.


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus