Aftenposten og VG må spare

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pStyret i Aftenposten vedtok torsdag å spare 100 millioner kroner i 2009. Det innebærer blant annet at de ansatte må ta to ukers ulønnet ferie. Også VG må spare.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Vel 20 fast ansatte i avisen må gå, mens antall midlertidig ansatte blir sterkt redusert, ifølge en pressemelding fra Aftenposten, melder E24.no.

Aftenpostens medarbeidere må godta nulloppgjør i årets lønnsforhandlinger, og ingen lederbonuser vil bli utbetalt. Samtidig blir de ansatte pålagt å ta inntil to ukers ulønnet permisjon i 2009.

De som tjener under 400.000 kroner, får varigheten på den ulønnede permisjonen gradvis redusert til en uke.

De ansatte må også i 2010 belage seg på å ta ulønnet ferie, men da i én uke.

Totalt 40 årsverk er berørt av nedbemanningen, men halvparten lar seg realisere gjennom naturlig avgang, førtidspensjonering, reduksjon i bruk av midlertidig arbeidskraft og omplassering, ifølge pressemeldingen.

Enkelte av Aftenpostens medarbeidere vil også få tilbud om sluttpakke.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Også VG må spare

Torsdag ble de ansatte i VG informert om nye nedskjæringer i bedriften og nedleggelse av avisens søndagsbilag VG7.

– Vi har en ambisjon om å starte arbeidet med å få til en nedbemanning av 35 årsverk i løpet av 2009. Målet er at dette skal være en frivillig nedbemanning, sier administrerende direktør Torry Pedersen i VG til Kampanje.

Søndagsbilaget VG7 blir nedlagt i løpet av én til to måneder. Pedersen begrunner beslutningen blant annet med opplagsutviklingen i avismarkedet.

– Samtidig er det slik at annonseinntektene ikke er slik de var i fjor. Dessuten er søndag den dagen i uken med lavest annonseomsetning og det er den dagen det er dyrest å gi ut avis, sier Pedersen.

Tidligere torsdag ble det kjent at prisen på VGs papirutgave økes fra 11 kroner til 12 kroner fra 1. juli i år.