Meny

Israeler drept i angrep på Vestbredden

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 13 år gammel israelsk gutt ble drept da en palestiner væpnet med øks gikk til angrep i en jødisk bosetning nær byen Hebron på Vestbredden, ifølge israelske myndigheter.

Hebron (NTB-Reuters-AFP): Også en sju år gammel israelsk gutt ble såret under angrepet i den jødiske bosetningen Bat Ayin torsdag.

- Palestineren som angrep, brukte en øks og en kniv, sier en israelsk polititjenestemann og legger til at politiet fremdeles leter etter gjerningsmannen.

Tilstanden for sjuåringen blir beskrevet som alvorlig. Om lag 1.000 israelere bor i Bat Ayin, som ligger i nærheten av byene Hebron og Betlehem. Al-Aqsa-martyrenes brigader, den væpnede fløyen til den palestinske Fatah-bevegelsen, tok torsdag på seg ansvaret for angrepet.

- Om dette er en beskjed til den nye regjeringen, så tror jeg palestinerne bør forstå at vårt svar vil bli mye mer alvorlig, sier David Rotem fra det ultranasjonalistiske partiet Yisrael Beitenu.

Partiet er med i statsminister Benjamin Netanyahus nye koalisjonsregjering.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus