- En helt vanlig gutt

Her er ungdommen pågrepet. Foto: Heidi Jansson.
Her er ungdommen pågrepet. Foto: Heidi Jansson.

<pHeidi Jansson fra Fredrikstad ble vitne til at bevæpnet politi pågrep en 18-åring for truslene.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 17 år gammel gutt meldte seg selv til østfoldpolitiets operasjonssentral torsdag ettermiddag. Ifølge Østfold-politiet har han erkjent at han fremsatte alvorlige trusler mot Glemmen videregående skole, og han skal avhøres utover ettermiddagen.

17-åringen er ikke kjent av politiet fra før, og ifølge visepolitimester Tor B. Klepper har gutten forklart at e-posten var ment som en spøk.

- Han har erkjent disse truslene, og har forklart at det var en spøk. Nå etterforsker vi saken videre og sjekker at det han sier stemmer, så går vi videre derfra, sier Klepper til TV2.

Denne typen trusler har en strafferamme på opptil seks års fengsel.

17-åringen ringte selv ti lpolitiet, og lot seg plukke opp av en bevæpnet patrulje. Heidi Jansson ble vitne til arrestasjonen.

- Jeg kom ut av Kiwi-butikken, og så tre væpnede politifolk med automatvåpen. De krysset gata. På den andre siden av gata sto en ung gutt med mobiltelefon. Jeg syntes han så helt normal ut, en helt vanlig gutt, sier Heidi Jansson til ABC Nyheter.

I 12-tiden mandag ble det gjennomført en full evakuering av Glemmen videregående skole. Evakueringen skjedde etter at Østfold politidistrikt klokken 11.32 fikk beskjed om at det var fremsatt «trussel om alvorlig voldshandling» rettet mot Glemmen videregående skole i Fredrikstad.

Også Radio Norges reporter Øystein Weibell ble vitne til pågripelsen. Her kan du høre radiokanalens intervju med ham:

«En massakre og et blodbad»

Trusselen ble først sendt til VG Netts redaksjon, som videresendte den til politiet i Østfold.

«Jeg kommer til å drepe så mange som mulig innen de neste 48 timene. Det kommer til å være en massakre og et blodbad på Glemmen videregående skole i Fredrikstad» lød e-posten.

Avisen oversendte e-posten til politiet, som etter kort tid vurderte trusselen som reell, og iverksatte evakuering av Glemmen videregående skole.

Kan ha vært en spøk

Omkring 1400 elever og lærere måtte forlate skolen. Senere samme dag ble en 18 år gammel gutt pågrepet på Kråkerøy. Politiet opplyser i en pressemelding at de har pågrepet en antatt gjerningsperson i forbindelse med truslene. 18-åringen er elev på en annen skole. VG Nett melder at trusselen skal ha vært en spøk.

Foto: Jørgen Upsaker.Foto: Jørgen Upsaker.

- Da politiet nærmet seg så jeg at gutten rakte opp først den ene hånden, siden la mobiltelefonen på bakken, og deretter løftet begge hender i været. Så gikk de tre politimennene bort og satte håndjern på ham. Den ene mannen løftet opp telefonen hans og la den til øret, men jeg hørte ikke noe av hva som eventuelt ble sagt, sier Jansson til ABC Nyheter.

- Så leide de gutten tilbake inn i en vanlig type politibil og kjørte av gårde. Men etterpå kom politibilen tilbake med gutten. Han ble ført inn i et bygg som ligger i nærheten, fremdeles med håndjern på seg, sier Jansson.

Les også: Evakuerer skole etter trusler

Personvernpolicy