- Søstre gjør oss glade

SØSTER-EFFEKTEN: Familier med døtre har mer åpen kommunikasjon og bedre samhold enn familier med bare sønner, ifølge ny forskning. (Foto: Colourbox.com)
SØSTER-EFFEKTEN: Familier med døtre har mer åpen kommunikasjon og bedre samhold enn familier med bare sønner, ifølge ny forskning. (Foto: Colourbox.com)

<pSøstre sprer glede, mens brødre avler bedrøvelse, ifølge ny forskning. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forskere ved Ulster University i Irland undersøkte 571 mennesker mellom 17 og 25 år og kom frem til at de som vokste opp med søstre, generelt var mer lykkelige og balanserte enn de som ikke hadde søstre, melder BBC.

Deltagerne fylte inn skjemaer som forskerne så brukte for å vurdere en rekke spørsmål, blant annet om de så positivt på livet og om de hadde psykiske problemer.

Det de kom frem til var at det å ha døtre i familien gjorde at folk ble mer åpen og villige til å snakke om følelser.

Kommunikasjon og samhold

- Søstre ser ut til å fremme mer åpen kommunikasjon og samhold i familier. Brødre, derimot, ser ut til å ha motsatt effekt, sier førsteforfatter av studien, professor Tony Cassidy, ifølge BBC.

Han forteller at mange av deltagerne kom fra familier der foreldrene hadde gått fra hverandre, og i disse familiene var den positive søster-effekten enda tydeligere.

- Jeg tror disse funnene kan være nyttige for folk som tilbyr støtte til familier og barn i vanskelige tider, sier Cassidy.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus