Ledigheten i bygg- og anlegg eksploderer

Illustrasjonsbilde: Colourbox.
Illustrasjonsbilde: Colourbox.

<pLedigheten i bygg- og anleggsbransjen øker eksplosivt. 6,2 prosent av arbeidsstyrken i denne bransjen er arbeidsledige.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

70.700 personer var ved utgangen av mars helt arbeidsledige og ledigheten nådde 2,8 prosent, viser tall fra Nav. Dermed har den samlede ledigheten økt med 69 prosent sammenlignet med mars i fjor.

– Den sterke økningen i arbeidsledigheten fortsetter i mars. Det er særlig blant unge menn og personer med bakgrunn fra bygg, anlegg og industri at ledigheten øker kraftig, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie.

En av tre

Arbeidsledigheten i bygg- og anleggsbransjen har det siste året økt med 171 prosent. Nesten en av tre ledige i Norge har bakgrunn fra bygg og anlegg eller industrien.

Ledigheten øker aller mest for jernbindere, forskalingssnekkere og tømrere, som på ett år nesten har firedoblet arbeidsledigheten. Stillasbyggere og vei- og anleggsarbeidere er blant de yrkesgruppene i bygg- og anleggsbransjen som har hatt minst økning i ledigheten, med en økning på ett år på henholdsvis 66 prosent og 43 prosent.

Permitteringer

Parallelt med den kraftige veksten i ledigheten øker også antallet permitteringer kraftig. 17.100 personer var ifølge Nav permitterte ved utgangen av mars. Det er 14.300 flere enn ved samme tid i 2008. 16.000 personer deltar på ordinære arbeidsmarkedstiltak.

Det er et stort flertall av unge menn blant de arbeidsledige. I aldersgruppen 20 til 24 år er det nå en ledighet på 7,5 prosent. (©NTB)

Personvernpolicy