Meny

Russisk fly i nestenulykke ved Gardermoen

Aeroflot-fly. Foto: Scanpix/ AP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et fly fra det russiske selskapet Aeroflot var i ferd med å fly inn i en fjelltopp nord for Gardermoen 19. desember i fjor.

Flyet var på vei fra Moskva og skulle lande på Gardermoen med innflyging nordfra. Innflygingen skjedde ved 21.30-tiden om kvelden, og flygerne oppfattet ikke at de befant seg for lavt, skriver VG.

Flyet skulle ligge på en høyde på 1.220 meter, men fortsatte å gå ned til 732 meter. Da befant flyet seg rett nord for det 663 meter høye fjellet Mistberget, som ligger mellom Eidsvoll og Hurdal. Fjellet har en svær TV-sendermast nær toppen.

Innflygingskontrollen i Røyken observerte innflygingen, og alarmerte flygerne med beskjed om øyeblikkelig stige til klarert høyde. Da flatet flyet ut og startet oppstigning til korrekt høyde.

Hadde innflygingen fortsatt uavbrutt, er det stor sannsynlighet for at det ville endt med katastrofe.

Hendelsen er registrert i Havarikommisjonens logg for fjerde kvartal i fjor, som ble lagt fram onsdag.

– Vi er restriktive med mer informasjon, fordi undersøkelsen er pågående, sier direktør Grete Myhre i Havarikommisjonen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus