G20-demonstrant døde i London

Tusenvis av demonstranter støtte onsdag sammen med politiet i London. Foto. REUTERS/SCANPIX
Tusenvis av demonstranter støtte onsdag sammen med politiet i London. Foto. REUTERS/SCANPIX

<pEn mann som deltok i demonstrasjonene foran dagens G20-toppmøte i London, falt onsdag om og døde.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Omstendighetene rundt dødsfallet er ikke klarlagt, men ifølge politiet falt mannen livløs om på fortauet i Londons finansdistrikt der det onsdag kom til harde sammenstøt mellom demonstranter og politiet.

Politiet ble tilkalt og startet med gjenoppliving, men måtte flytte mannen i sikkerhet da flaskene regnet ned over dem.

Ambulanse var raskt på plass, men mannen ble erklært død ved ankomst til sykehuset. Mannens identitet er ikke kjent og dødsårsaken er ikke fastslått, men kilder i politiet opplyser at det trolig var medisinske årsaker til at mannen falt sammen.

Gateslag

Det er ikke kjent om mannen som falt sammen på fortauet hadde vært i nærkontakt med politiet, men foreløpige meldinger tyder ikke på at han hadde ytre skader.

Rundt 4.000 demonstranter protesterte onsdag mot G20-toppmøtet i Londons finansdistrikt, der de blant annet gikk løs på lokalene til den kriserammede Royal Bank of Scotland.

Maskerte demonstranter knuste vinduer og forsøkte å ta seg inn i banken, men ble stanset av politiet. Minst 63 mennesker ble pågrepet.

Demonstrantene kastet stein og flasker, ølbokser og egg mot politifolkene, og det skal også ha blitt skutt raketter.

Politifolkene slo tilbake med tåregass og køller, og flere demonstranter ble skadd i tumultene.

Høy beredskap

Britisk politi er i høy beredskap foran dagens G20-toppmøte, der lederne for verdens 20 rikeste land skal diskutere tiltak for å møte de økonomiske nedgangstidene.

Møtets stjerne er USAs president Barack Obama, som håper på enighet om vidtrekkende finansreformer og økt samarbeid.

Andre frykter at toppmøtet skal bli mye ord og lite handling, og både Frankrike og Tyskland er misfornøyde med utkastet til avtaletekst.

Frankrikes president Nicolas Sarkozy truer med å forlate G20-møtet dersom det ikke blir oppnådd enighet om konkrete tiltak, og Tysklands statsminister Angela Merkel sier at hun støtter Sarkozys synspunkt. (©NTB)

Personvernpolicy