Skuffet over naive spillere

Den finske treneren Stuart Baxter la ikke skjul på skuffelsen etter tapet for Norge. Han skyldte på naive finner etter kampen. (Foto: Scanpix)
Den finske treneren Stuart Baxter la ikke skjul på skuffelsen etter tapet for Norge. Han skyldte på naive finner etter kampen. (Foto: Scanpix)

<pStuart Baxter mener de finske spilleren opptrådte uansvarlig i sluttminuttene.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Når vi leder på overtid er det galskap å ville gå frem for å score flere mål. Vi ble så naive som det er mulig å få blitt, sa Finlands trener til ABC Nyheter etter kampen som Norge omsider vant 3-2 på Ullevaal onsdag kveld.

Han la ikke skjul på hva han følte etter 90 minutter i Oslo.

- Jeg er meget skuffet, fortsatte han.

Les også: Misfornøyd Drillo skroter 4-4-2

Gamst god

Baxter og det finske mannskapet kom fra en sterk 2-0 seier borte mot Wales i VM-kvaliken i helgen og var nære ved å få med seg et uavgjort resultat hjem til Finland.

Briten mener han ikke under noen omstendigheter ble tatt på senga av Egil Drillo Olsen.

- Vi var klar over at Drillo ville gå ut i hundre. At Norge forsøkte å presse oss høyt og stresse oss, var ingen bombe. Jeg vet godt hva Drillo står for og ønsker, fortsatte mannen som også har ledet laget Norge tapte for sist lørdag, Sør-Afrika.

Etter kampen var Baxter opptatt av å trekke frem én spiller som aldri ser ut til å gå ut på dato. Jari Litmanen fylte i februar 38 år - det kunne til tider virke som han var 20 år yngre, skulle man tro Baxter etter oppgjøret.

- For en spiller. I første omgang var han bare strålende. Han falt litt av etter hvert, men det hadde sammenheng med at resten av laget begynte å slite mer og mer.

- Men Jari Litmanen viste i dag at han ennå holder meget høy klasse.

Den tidligere Lyn-treneren var i motsetning til det norske publikum imponert over matchvinner Morten Gamst Pedersen. Baxter mente Blackburnspilleren var, sammen med John Carew, Norges beste spillere.

- Av de norske spillerne synes jeg Gamst gjør en god kamp. Målet hans var rett og slett spektakulært.

- Og John Carew er alltid «a handful» for alle som spiller mot ham, det viste han til tider også i dag, sa engelskmannen til ABC Nyheter.

Les også: Brøt nesten sammen

Personvernpolicy