Meny

Voldsomme demonstrasjoner i London

SAMMENSTØT: Demonstranter i London har truet med å storme flere banker, og onsdag ettermiddag oppstod det flere konfrontasjoner mellom politi og demonstranter i forbindelse med G20-møtet som startet idag. FOTO: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demonstranter har knust vinduer i storbanken Royal Bank of Scotland i sentrum av London i forbindelse med G20-møtet som starter torsdag.

Politiet anslår at mellom 3.000 og 4.000 mennesker har samlet seg utenfor sentralbanken Bank of England i City.

Ifølge Reuters skal mellom 300 og 400 demonstranter ha kastet flasker og andre gjenstander mot kontorbygg i den britiske hovedstaden. Blant annet angrep de Royal Bank of Scotlands lokaler, mens de skrek «disse gatene er våre gater – disse bankene er våre banker».

Tidligere onsdag ble åtte demonstranter arrestert, og britisk politi beslagla et pansret kjøretøy i nærheten av Londons finansdistrikt City. Politiet beslagla også minst én politiuniform i operasjonen, opplyser en talsmann for London-politiet.

Ytterligere tre personer er pågrepet i forbindelse med demonstrasjonene, melder BBC.

Noen demonstranter har truet med å storme flere banker, og det er satt opp sperringer rundt en rekke institusjoner i området.

Butikker og restauranter har dekket til vinduene, og finansfolk er blitt bedt om å droppe dressen for å unngå bråk på vei til og fra jobb. Noen av dem synes likevel det var på sin plass å erte demonstrantene på gata ved å vifte med tipundsedler ut av kontorvinduene. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus