Voldsomme demonstrasjoner i London

SAMMENSTØT: Demonstranter i London har truet med å storme flere banker, og onsdag ettermiddag oppstod det flere konfrontasjoner mellom politi og demonstranter i forbindelse med G20-møtet som startet idag. FOTO: Scanpix
SAMMENSTØT: Demonstranter i London har truet med å storme flere banker, og onsdag ettermiddag oppstod det flere konfrontasjoner mellom politi og demonstranter i forbindelse med G20-møtet som startet idag. FOTO: Scanpix

<pDemonstranter har knust vinduer i storbanken Royal Bank of Scotland i sentrum av London i forbindelse med G20-møtet som starter torsdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet anslår at mellom 3.000 og 4.000 mennesker har samlet seg utenfor sentralbanken Bank of England i City.

Ifølge Reuters skal mellom 300 og 400 demonstranter ha kastet flasker og andre gjenstander mot kontorbygg i den britiske hovedstaden. Blant annet angrep de Royal Bank of Scotlands lokaler, mens de skrek «disse gatene er våre gater – disse bankene er våre banker».

Tidligere onsdag ble åtte demonstranter arrestert, og britisk politi beslagla et pansret kjøretøy i nærheten av Londons finansdistrikt City. Politiet beslagla også minst én politiuniform i operasjonen, opplyser en talsmann for London-politiet.

Ytterligere tre personer er pågrepet i forbindelse med demonstrasjonene, melder BBC.

Noen demonstranter har truet med å storme flere banker, og det er satt opp sperringer rundt en rekke institusjoner i området.

Butikker og restauranter har dekket til vinduene, og finansfolk er blitt bedt om å droppe dressen for å unngå bråk på vei til og fra jobb. Noen av dem synes likevel det var på sin plass å erte demonstrantene på gata ved å vifte med tipundsedler ut av kontorvinduene. (©NTB)

Personvernpolicy