Politiet skjerper innsatsen mot narkohandel

Politimester Anstein Gjengedal tok onsdag imot justisminister Knut Storberget (Ap) på nedre Grünerløkka for å vise fram den nye mobile politiposten, som ledd i politiets arbeid med å bekjempe narkotikavirksomheten i hovedstaden. FOTO: Scanpix
Politimester Anstein Gjengedal tok onsdag imot justisminister Knut Storberget (Ap) på nedre Grünerløkka for å vise fram den nye mobile politiposten, som ledd i politiets arbeid med å bekjempe narkotikavirksomheten i hovedstaden. FOTO: Scanpix

<pMed den første mobile politiposten plassert i hjertet av narkotikamarkedet på nedre Grünerløkka markerer Oslo-politiet en sterkt skjerpet innsats mot den åpenbare dophandelen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden januar har Oslo politidistrikt tatt 125 utlendinger for narkotikahandel. I tillegg er 194 personer med norsk statsborgerskap pågrepet i forbindelse med kjøp og salg av narkotika, ifølge politimester Anstein Gjengedal.

Onsdag tok han imot justisminister Knut Storberget (Ap) på nedre Grünerløkka for å vise fram den nye mobile politiposten – politiets ombygde OL-buss fra 1994.

Bortsett fra det fulltallige pressekorpset, var ingen mistenkelige personer å se i solskinnet ved Akerselvas bredder.

– Vi skal slå ned på den åpenbare narkotikaomsetningen som vi har hatt her, med strenge straffereaksjoner og utvisning av utenlandske borgere, sa Storberget til NTB.

I løpet av det kommende halvåret skal Oslo-politiet få to nye mobile poster, som blant annet skal brukes ved Vaterlands-området på Grønland. I tillegg blir politiposten på Oslo Sentralstasjon gjenåpnet, og det blir styrket kapasitet på Furuset og Holmlia.

– Vi får nå 100 nye sivile stillinger, noe som frigir politifolk til å være ute og synlige, sier Gjengedal.

Personvernpolicy