Meny

Politiet skjerper innsatsen mot narkohandel

Politimester Anstein Gjengedal tok onsdag imot justisminister Knut Storberget (Ap) på nedre Grünerløkka for å vise fram den nye mobile politiposten, som ledd i politiets arbeid med å bekjempe narkotikavirksomheten i hovedstaden. FOTO: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med den første mobile politiposten plassert i hjertet av narkotikamarkedet på nedre Grünerløkka markerer Oslo-politiet en sterkt skjerpet innsats mot den åpenbare dophandelen.

Siden januar har Oslo politidistrikt tatt 125 utlendinger for narkotikahandel. I tillegg er 194 personer med norsk statsborgerskap pågrepet i forbindelse med kjøp og salg av narkotika, ifølge politimester Anstein Gjengedal.

Onsdag tok han imot justisminister Knut Storberget (Ap) på nedre Grünerløkka for å vise fram den nye mobile politiposten – politiets ombygde OL-buss fra 1994.

Bortsett fra det fulltallige pressekorpset, var ingen mistenkelige personer å se i solskinnet ved Akerselvas bredder.

– Vi skal slå ned på den åpenbare narkotikaomsetningen som vi har hatt her, med strenge straffereaksjoner og utvisning av utenlandske borgere, sa Storberget til NTB.

I løpet av det kommende halvåret skal Oslo-politiet få to nye mobile poster, som blant annet skal brukes ved Vaterlands-området på Grønland. I tillegg blir politiposten på Oslo Sentralstasjon gjenåpnet, og det blir styrket kapasitet på Furuset og Holmlia.

– Vi får nå 100 nye sivile stillinger, noe som frigir politifolk til å være ute og synlige, sier Gjengedal.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus