- Nederland må vinne

Mark van Bommel (tv)har akkurat satt inn Nederlands vinnermål mot Norge på Ullevaal høsten 2008. Nå håper Drillo at Dirk Kuyt (th) og co vinner alt og stikker i fra de andre lagene. (Foto: Scanpix)
Mark van Bommel (tv)har akkurat satt inn Nederlands vinnermål mot Norge på Ullevaal høsten 2008. Nå håper Drillo at Dirk Kuyt (th) og co vinner alt og stikker i fra de andre lagene. (Foto: Scanpix)

<pEgil Drillo Olsen er ikke i tvil om hvilke resultater som er best for Norge i kveldens kvalikkamper i gruppe ni. Nå håper han Nederland stikker i fra for godt og sikrer plass i Sør-Afrika så fort som mulig.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når Norge møter Finland på Ullevaal i kveld spilles det samtidig to andre landskamper i Europa som er viktig for Egil Drillo Olsen og det norske landslaget.

I Glasgow tar Skottland i mot Island mens det i Amsterdam er duket for oppgjøret Nederland-Makedonia i VM-kvalikkgruppe nummer 9.

Drillo er krystallklar på hvilke resultat det norske folk må håpe på i kveld.

- Det beste for oss er at Nederland tar dette og vinner alle sine kamper. Alle andre kamper bør endre uavgjort. Da flakser det bort poeng for de andre lagene hele veien, sier Drillo.


Bli toer

Før kveldens to kamper i Norges gruppe er «nye Drillos» gruppejumbo sist med to poeng på tre kamper. Nederland topper gruppe ni med 12 poeng på fire kamper.

Nederland er så og si klare for VM dersom laget vinner kveldens kamp mot Makedonia. Da vil Bert van Marwijks mannskap stå med 15 poeng på fem kamper.

Drillo sier det norske landslaget ikke har mye valg fremover - de må vinne alle de resterende kampene i kvaliken.

- I tillegg til at det beste for oss er uavgjorte resultat i alle kamper Nederland ikke spiller så må vi vinne våre. Da blir vi nummer to i gruppa. sier Drillo.

Drillo vil ikke bruke energi på annet enn det som skjer på Ullevaal.

- Jeg vil bare konsentrere meg om vår kamp mot Finland. Det som skjer andre steder kan jeg ikke bruke krefter på. Jeg har mer enn nok med å gjøre det best mulig med egne spillere, sier Drillo.

Én skal bort

Totalt skal 13 nasjoner fra det europeiske kontinentet være med i sluttspillet i Afrika neste sommer. Alle gruppevinnerne er direkte kvalifisert, ialt ni nasjoner.

De fire siste plassene skal utkjempes i et dobbeltoppgjør mellom de åtte beste andrelagene. Det vil ikke være noen form for seeding av lagene som ender på andreplass.

Siden det er en gruppe som bare teller fem lag (Norges gruppe) har FIFA bestemt følgende utregningsmodell for å finne de åtte beste toerne.:

I gruppe1-8 (seks lag) strykes begge resultatene i de kampene hvor lagene nummer to og lag nummer seks i gruppa har møttes. I Norges gruppe teller alle resultatene som toeren har oppnådd.

Dersom to eller flere lag står likt med poeng ser man på lagenes målforskjell. Dersom man heller ikke der kan skille lagene vil det laget med færrest scorede mål ryke ut.

Personvernpolicy