Meny

StatoilHydro og Statkraft sammen om havvindpark

Illustrasjon av havvindmølleparken: StatoilHydro.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

StatoilHydro og Statkraft går sammen om å bygge havvindparken Sheringham Shoal utenfor kysten av Norfolk i Storbritannia.

Vindparken på 315 MW vil bestå av 88 turbiner, og produksjonen skal etter planen starte i 2011. Når parken er kommet i full drift, forventes en årlig produksjon på om lag 1,1 TWh, noe som er nok til å forsyne rundt 220.000 britiske husstander med kraft. Den totale investeringen er beregnet til rundt 10 milliarder kroner.

Utbyggingen av fornybar energi i Europa vil øke voldsomt fram mot 2020, og det er forventet at vindkraft vil stå for 50 prosent av veksten.

– Statkraft er allerede Europas største produsent av fornybar energi og har omfattende erfaring fra landbasert vindkraft. Gjennom partnerskapet med StatoilHydro går vi nå også inn i havvindindustrien, i tråd med vår vektstrategi og de investeringsplaner vi allerede har kommunisert til markedet, sier konsernsjef Bård Mikkelsen i Statkraft i en pressemelding.

Sheringham Shoal-prosjektet har til nå vært heleid av StatoilHydro. Gjennom avtalen kjøper Statkraft 50 prosent av aksjene og blir dermed en likeverdig partner i prosjektet. Sheringham Shoal blir den største vindparken i begge selskapenes historie. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus