StatoilHydro og Statkraft sammen om havvindpark

Illustrasjon av havvindmølleparken: StatoilHydro.
Illustrasjon av havvindmølleparken: StatoilHydro.

<pStatoilHydro og Statkraft går sammen om å bygge havvindparken Sheringham Shoal utenfor kysten av Norfolk i Storbritannia.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vindparken på 315 MW vil bestå av 88 turbiner, og produksjonen skal etter planen starte i 2011. Når parken er kommet i full drift, forventes en årlig produksjon på om lag 1,1 TWh, noe som er nok til å forsyne rundt 220.000 britiske husstander med kraft. Den totale investeringen er beregnet til rundt 10 milliarder kroner.

Utbyggingen av fornybar energi i Europa vil øke voldsomt fram mot 2020, og det er forventet at vindkraft vil stå for 50 prosent av veksten.

– Statkraft er allerede Europas største produsent av fornybar energi og har omfattende erfaring fra landbasert vindkraft. Gjennom partnerskapet med StatoilHydro går vi nå også inn i havvindindustrien, i tråd med vår vektstrategi og de investeringsplaner vi allerede har kommunisert til markedet, sier konsernsjef Bård Mikkelsen i Statkraft i en pressemelding.

Sheringham Shoal-prosjektet har til nå vært heleid av StatoilHydro. Gjennom avtalen kjøper Statkraft 50 prosent av aksjene og blir dermed en likeverdig partner i prosjektet. Sheringham Shoal blir den største vindparken i begge selskapenes historie. (©NTB)

Personvernpolicy