Handikappede får ape-hjelp

Aper er jo morsomme dyr. Foto: Colourbox.
Aper er jo morsomme dyr. Foto: Colourbox.

<pTradisjonen tro var norske aviser 1. april fulle av aprilspøker – noen opplagte, noen mindre opplagte. Blant de mindre opplagte var meldingen fra Norges Handikapforbund.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges Handikapforbund jubler over at de nå kan tilby rullestolbrukere spesialtrente dvergsjimpanser til klesvask og hjelp med posten. Forrige uke var første gruppe ferdig dressert, og skal nå stå klare til å overta for de personlige, menneskelige assistentene.

– Dette er kanskje ingen fullverdig erstatning for mennesker. Vi har likevel stor tro på at dette kommer til å fungere bra til sitt bruk, sier forbundsleder i Norges Handikapforbund Arne Lein.

Dessverre bør dere lese datoen. Dette er ikke den mest oppsiktsvekkende nyheten i dag.

Både NRK og Norsk jeger- og fiskerforbund satser på hijab i årets aprilsnarr. NRK melder at Husfliden nå skal begynne å lage bunadshijab , mens jegerforbundet lanserer en ny kamuflasje-hijab i sin nettbutikk.

I Klassekampen fikk Norges nye jagerfly hard medfart i lang tid. 1. april er ikke bare dagen for aprilsnarr, det er også ønskedrømmenes dag.

– Regjeringen vil fredag oppheve beslutningen om å kjøpe det amerikanske kampflyet Joint Strike Fighter (JSF), skrev Klassekampen onsdag.

Det skal være den enorme kostnadssprekken og økende usikkerhet om Lockheed Martins utvikling av flyet som har ført til det avisen kaller «en sensasjonell utvikling i dragkampen om det norske jagerflykjøpet».

I en undersak skriver samme avis at Forsvarsdepartementet vil gjennomføre en meningsmåling for å undersøke folks syn på flykjøpet. Undersøkelsen skulle egentlig ikke ha blitt kjent ennå, men siden Klassekampen har fått nyss om det, åpnes den fra 1. april, opplyser statssekretær Espen Barth Eide (Ap). For dem som fortsatt ikke har latt seg lure, har Klassekampen oppgitt mobilnummeret man sender kode til for å få delta i undersøkelsen.

Her er en vi ikke er sikre på: Ronny Johnsen melder at han gjør comeback i Vålerengadrakta.

- Ronny har holdt seg i form med å trene med FK Tønsberg i vinter og er i betraktelig bedre form enn hva han var på samme tid i fjor. Jeg ser ikke bort i fra at han kan være aktuell for spill allerede mot Tromsø på mandag, sier sportsdirektør Truls Haakonsen i Vålerenga på klubbens egne nettsider.

Hva tror du?

Ellers rote Nationen ulv til sine lesere 1. april. Avisens kilder opplyser at myndighetene skal importere to nye ulver fra Russland for hver eneste ulv som rovdyrmotstandere tar livet av på norsk jord.

Avisen Varden i Telemark kunne onsdag morgen fortelle at den har installert nettkameraer på offentlige toaletter i Grenland-området, mens Gudbrandsdølen Dagningen lanserte nyheten om at Maihaugen på Lillehammer tilbyr nytt hus til folk som vil donere sin gamle kåk til Maihaugen.

Avisen Tidens Krav på Nordmøre lokket leserne med en sak om Statens vegvesen som søket etter 25 bilister til å teste en ny tunnel mellom Kristiansund og Averøy.

Blir du lurt av ABC Nyheter i dag? Hvem vet.

Bli med på å avsløre nyhetsspøkene - hvem skriver hva og er det tull? Legg inn en kommentar under.

Personvernpolicy