Bjarte Baasland slipper straff

Påtalemyndigheten ikke har valgt å tiltale Bjarte Baasland. Foto: Scanpix.
Påtalemyndigheten ikke har valgt å tiltale Bjarte Baasland. Foto: Scanpix.

<pBispesønn Bjarte Baasland blir ikke straffet for at han spilte bort 40 millioner kroner som moren skaffet ham som lån fra venner og familie.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Baasland (35) skal senere i år møte i Oslo tingrett, der han må svare for grovt bedrageri av 26,6 millioner kroner som han lånte direkte fra Selvaag-arving Cecilie Nustad (69).

Politiet har ifølge VG valgt å ikke straffeforfølge bispesønnen for pengene han lurte moren til å samle inn til et angivelig IT-prosjekt i Tsjekkia. Selv har han både overfor politiet og til mediene sagt at han førte moren bak lyset for å skaffe seg penger til å spille på nettet for.

Ifølge bostyrer Per T. Sekse, som administrerer konkursboet etter Bodhild Baasland (64), dreier det seg om over 40 millioner kroner fra en rekke kreditorer.

Sekse reagerer på at påtalemyndigheten ikke har valgt å tiltale Bjarte Baasland også for dette forholdet.

– Det har vi gitt uttrykk for både under et møte med politiet og i et senere brev, sier Sekse.

Politiadvokat Knut Horn i Oslo politidistrikt har overfor avisen ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Bjarte Baaslands forsvarer, advokat Hege Birkeland Ersdal, sier hun ikke vil kommentere saken ytterligere, utover å nevne at Baasland forholder seg til siktelsen om bedrageri av 26,6 millioner kroner, og at det er i forbindelse med denne at han har vurdert straffskyld. (©NTB)

Personvernpolicy