1881 legger ned i Nordland

<p77 ansatte mister jobben etter at ledelsen i Opplysningstjenesten 1881 har bestemt å legge ned avdelingen i Sortland i Vesterålen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå vil oppgavene fra avdelingen i Sortland bli flyttet over på de gjenværende kontorene i Namsos, Otta, Lærdal, Norheimsund og Fagernes, skriver de ansattes representanter i en pressemelding tirsdag.

– Ikke løgn

Ledelsen i Opplysningen 1881 tok tirsdag kveld kontakt med NTB. De mener de ansatte har brutt avtalen om taushet under drøftelsene om å finne en løsning på situasjonen som har oppstått.

– Det er ikke riktig at avdelingen i Sortland er bestemt nedlagt. Beslutningen er ikke formelt fattet, sier kommunikasjonsdirektør Guri Wormdahl til NTB.

Wormdahl vil på den andre siden ikke kommentere spørsmålet om de ansattes opplysninger om nedleggelse og at totalt 77 ansatte mister jobben er løgn.

– Jeg sier ikke at noen farer med løgn, men jeg sier at de har gått ut og sagt at noe er besluttet som ikke er besluttet, sier Wormdahl om fagforeningens pressemelding tidligere på dagen.

Forbannet

De ansatte er forbannet over beslutningen om nedleggelse og mener politikerne må på banen. De viser blant annet til at daværende næringsminister Dag Terje Andersen (Ap) lovte flere arbeidsplasser da Telenor fikk lov å selge ned i selskapet for å skaffe kapital til sin utenlandssatsing.

– De tillitsvalgte reagerer sterkt på den brutale prosessen som nå kjøres av ledelsen i Opplysningen 1881 AS. Vi krever reelle forhandlinger med ledelsen, og at den står ved løftene om å bevare alle avdelingene i selskapet. Vi krever også at regjeringen står ved sin «garanti» for at ikke arbeidsplasser legges ned, sier tillitsvalgt Hanne Lise Fahsing i EL & IT Klubb Opplysningen.

– Samtidig vil vi peke på at de økonomiske resultatene for 2008 var de beste i selskapets historie, og selskapet har solid egenkapitaldekning, sier Fahsing.

Mindre trafikk

Kommunikasjonsdirektør Wormdahl peker på at antallet henvendelser har sunket med 5 millioner henvendelser siden 2007. Omsetningen er redusert med 30 prosent.

– Vi har behov for en nedbemanning. Vi kan ikke ha flere folk ansatt enn vi har behov for, argumenterer Wormdahl.

Både Nav og representanter fra kommunen var på plass i Sortland tirsdag. Deres oppgave var å orientere seg om hvilke alternativer de ansatte og lokalsamfunnet står overfor. Dette til tross for at det ifølge ledelsen i Opplysningen 1881 ikke forelå noe endelig vedtak om nedleggelse.

Personvernpolicy